Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na blogu

Todorić ima novu objavu, obratio se Plenkoviću: ''Točno je da je Vaša Vlada nacionalizirala privatnu tvrtku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić je objavio novo priopćenje na blogu u kojem komentira izjavu premijera Andreja Plenkovića o tome da Vlada nije nacionalizirala Agrokor.

Uoči objave revizijskih izvješća o stanju u Agrokoru u ponedjeljak, Ivica Todorić se na svom blogu osvrnuo na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je danas rekao da Vlada nije nacionalizirala Agrokor. Todorić se ne slaže s njim, a objasnio je i zašto smatra da je njegova tvrtka nacionalizirana.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku"

Objavu prenosimo u cijelosti:

''Predsjedniče Vlade RH gospodine Plenkoviću, točno je da je Vaša Vlada nacionalizirala privatnu tvrtku – ja sam kao njezin vlasnik spriječen u ostvarivanju bilo kakvih vlasničkih prava, temeljem neustavnog i protupravnog Zakona koji je Vaša Vlada predložila i Vaša saborska većina izglasala. Ne vjerujem da Vi ne znate da je pojedinac slobodan samo ako svoja prava ostvaruje i ako je privatna imovina svetinja.

To je zajamčeno i našim Ustavom i to će vam svatko u svijetu reći. Pravno rečeno, prema pozitivnim propisima RH, nije dopušteno prenošenje i odvajanje upravljačkih prava od imovinskih. Kada je Vlada RH počela provoditi ciljani medijski linč nada mnom i Agrokorom, Koncern je doveden u poziciju da mora ići u restrukturiranje. Restrukturiranje smo otpočeli, što Vam je poznato, jer ste čak i Vi neke dionike primali kod sebe na razgovor. Donošenjem Lex Agrokor spriječili ste nas i u tome i oduzeli nam pravo da sami restrukturiramo vlastitu kompaniju.

A sada nadležno ministarstvo i izvanredni povjerenik te njegovi suradnici nelegalno fabriciraju i slažu dokumentaciju kako bi me totalno razvlastili, a sebi i svojim partnerima osigurali ogromne nepripadajuće financijske koristi na štetu Agrokora i svih vjerovnika. Predsjedniče Vlade, doveli ste u Republiku Hrvatsku u položaj u kojem će vrlo izgledno platiti milijarde EUR štete, što će na kraju, krivnjom Vaše Vlade, platiti porezni obveznici'', napisao je Todorić na blogu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene