Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napao vladu

Todorić dao intervju za Bloomberg: "Nije napravljena nijedna pogreška u poslovnom smislu, možda samo u..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić dao je intervju za Bloomberg. U njemu tvrdi kako Vlada vodi Agrokor u pogrešnom smjeru. Širenje kompanije, kaže, imalo je poslovnog rezona te tvrdi da dok je on vodio kompaniju, nije napravljena nijedna pogreška u poslovnom smislu, već možda samo u komunikacijskom. Tvrdi i da izvanredna uprava proces restrukturiranja koncerna provodi nekompetentno i nezakonito te da se revizija koristi u političke svrhe.

Ivica Todorić dao je intervju za Bloomberg u kojem je poručio kako je poslovna ekspanzija Agrokora imala smisla, a da Vlada tvrtku vodi u pogrešnom smjeru.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Više od 200 milijuna pregleda Putin otkrio zašto je pristao na intervju s američkim novinarom: "To je zbog želje mnogih ljudi kod nas i u svijetu" Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..."

Todorić u prvom intervjuu od njegova odstupanja u travnju ne priznaje nikakve strateške pogreške, osim nedovoljno komunikacije.

"Moja je najveća odgovornost što nisam bio dovoljno prisutan u medijima pa nisam komentirao ili demantirao određene priče koje su se širile, ali nismo imali dovoljno vremena objasniti ljudima što zbilja radimo", rekao je Todorić u intervju. 

Poručio je kako bi planovi, uključujući kupnju slovenskog lanca Mercator, bili uspješni da su imali dovoljno vremena za provođenje.

"Imali smo jasan plan i strategiju, ali nam Vlada nije dopustila da ih provedemo", poručio je Todorić

Iako su u Agrokorovim knjigama u travnju pronađene potencijalne nepravilnosti, Todorić je takve tvrdnje odbacio opisujući ih kao napore vlade da iskoristi revizore za svoje političke ciljeve.

"I ja sam svakako radio pogreške, kao što ih svi radimo, ali sam radio dan i noć 40 godina kako bih izgradio Agrokor. Teško je izdvojiti nešto posebno, ali u cjelini je naš uspjeh odličan. Stvorili smo najveću kompaniju u ovom dijelu Europe", zaključio je Todorić za Bloomberg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene