Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog dobrog vladanja

Ivica Rajić izašao iz zatvora u Madridu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik postrojbe HVO-a Ivica Rajić, kojega je Haaški sud osudio na 12 godina zatvora zbog pokolja muslimana u Stupnom Dolu počinjenog 1993., pušten je iz zatvora, piše španjolski list El Pais na svojoj internetskoj stranici pozivajući se na zatvorske vlasti.

Rajić je, prema pisanju lista, napustio zatvor Navalcalnero u Madridu, gdje je proveo četiri godine. Pušten je nakon što je odslužio dvije trećine kazne što je praksa Haaškoga suda. Prema pisanju lista Rajić je u zatvoru sudjelovao u kulturnim aktivnostima i pohađao obrazovne tečajeve te je njegovo vladanje ocijenjeno dobrim.

Rajić je iz pritvora u Scheveningenu prebačen 2007. godine u Španjolsku na izdržavanje kazne od 12 godina zatvora. On je 2005. priznao krivnju za sudjelovanje u napadu na selo Stupni Do, u središnjoj Bosni, u listopadu 1993. godine i ispričao se obiteljima stradalih i izrazio sućut "za bol koju trpe zbog gubitka najmilijih".

Zapovijedao je napadom u kojem je ubijen 31 muslimanski civil, uključujući žene, starce i djecu, i u kojem je razoreno cijelo selo. Uhićen je u Hrvatskoj gdje se skrivao pod imenom Viktor Andrić. (Hina)

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene