444826
444826
444826
444826
444826

Dirljivo pismo bivšeg studenta poznatom hrvatskom znanstveniku Ivici Puljku

  • , 28.07.2016., 16:27
  • Autor:
  • komentara

Pet godina nakon inspirativnih predavanja, student Ivice Puljka, predavača na splitskom Fakultetu strojarstva i brodogradnje, poslao mu je pismo, koje je profesor s ponosom podijelio s javnosti.

 
 
 
 
Ivica Puljak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Facebook)
Ivica Puljak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Facebook)

Primjer kako motivacija utječe na ljude i godinama nakon dobrih predavanja, na Facebooku je podijelio profesor i znanstvenik Ivica Puljak. On je, naime, dobio pismo svog bivšeg studenta koji mu je otkrio kako je upravo zbog Puljkovih predavanja dobio vjeru u to da može završiti fakultet.

'Danas je bio težak dan. Ali me upravo obradovao jedan moj bivši student ovim pismom. Složio se da ga podijelim s vama, kao primjer kako se uz veliki rad i uz pravi motiv može uspjeti u životu. Meni je drago što sam sudjelovao u motivaciji. Ali koliko god ja motiviram studente, oni motiviraju i mene, korist je obostrana :-).

====

Pozdrav profesore!

Već duže vremena se nadam da ću Vas sresti na ulici i nešto Vam reći, ali nikako da se susretnemo, pa eto, onda preko fejsa :).

Ne znam da li me se možete sjetit sa predavanja (fizika 1, prije nešto više od 5 godina :) ). Pratim Vaše statuse i jedan (od brojnih) koji mi je zapeo za oči je onaj kada ste rekli da profesori trebaju biti motivacija svojim učenicima/studentima. Ja Vam se ovim putem jednostavno imam želju zahvaliti, jer ste mi upravo Vi bili izvor motivacije u mom obrazovanju na fakultetu.

Završio sam MIOC kao vrlo dobar učenik, ali sam u početku fakulteta nekako bio prepadnut i nisam znao kako ću se snaći u svemu tome, ali Vaš način predavanja i pozitivna energija koju ste širili prema učenju mi je jednostavno dala snagu. Još dan danas pričam svojim prijateljima o Vašim predavanjima o gravitaciji, meni je to bilo kao da gledam i slušam discovery channel, došao sam kući i starcima sa sjajom u očima prepričavao sve što ste rekli...

Sjećam se, upravo mi je Vaš kolokvij bio prvi kolokvij na fakultetu. Prepustio sam se učenju, motiviran, ali ne znajući što me čeka. Na kraju sam dobio 100% teoriju i 90% zadatke (mislim da sam krivo uvrstio u kalkulator nešto :D), ali sam tada skužio... "Pa, ti ovo možeš...". Taj trenutak je bio ključan, jer od tada na dalje sam bez ikakvog straha preskakao sve prepreke koje je fakultet stavljao pred mene. Svoje fakultetsko obrazovanje sam na kraju uspješno završio sa 5.0 prosjekom...

Možda Vam se čini da niste ništa učinili nego samo radili svoj posao, ali ja Vam jednostavno ne mogu opisati koliko sam Vam zahvalan na tome. Svim svojim prijateljima i obitelji govorim da mi je bila izuzetna čast što sam mogao slušati i biti na Vašim predavanjima... Ponekad me pukne nostalgija i volio bi ih ponovo odslušati :)

Žao mi je što se nismo sreli pa da Vam ovo uživo kažem.
Nadam se da su Vam ove riječi bile motivacija za sve što radite kao što su meni tada bile Vaše', stoji u statusu kojeg je na facebooku objavio Puljak.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se