Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I premijeru i Predsjednici

Pročitajte Đikićevu poruku kolegama s Hrvatskih studija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni hrvatski znanstvenik Ivan Đikić na svom se blogu osvrnuo na zbivanja na Hrvatskim studijima.

Nulta upisna kvota za Odsjek za filozofiju na Hrvatskim studijima iznenadila je i znanstvenika Ivana Đikića. Na svom je blogu napisao vlastito viđenje te situacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EPIDEMIJA NE POSUSTAJE Đikić podržao liječnike i upozorio Plenkovića: ''Trebali ste reagirati ranije. Još možete!'' Slika nije dostupna Svađa na Twitteru Zaiskrilo između Đikića i Bakića: "Počnite aktivno doprinositi krizi konkretnim analizama - slikanje ispred plakata se ne broji"

Istaknuo je da je razgovarao s kolegama iz Hrvatske o toj temi te da nije dobio negativan odgovor ni na jedno od važnih pitanja koja se postavljaju kada se odlučuje za nultu upisnu kvotu nekog odsjeka, stoga mu s akademskog aspekta nije jasno zašto se to događa.

''Takvi stručni uspjesi, interes studenata, najbolje recenzije prema međunarodnim kriterijima nisu slučajne nego su posljedica ulaganja, profesionalnosti i zajedničkog rada studenata i profesora'', napisao je Đikić.

Poručio je kolegama s Hrvatskih studija da njihovo ''znanje i talenti predstavljaju budućnost zemlje u kojoj bi rad i stručnost trebali biti temelj napretka i sretnog života''.

Pozvao je premijera i predsjendicu kojima su puna usta zadržavanja mladih i sposobnih ljudi u zemlji te poboljšanja obrazovnog sustavam, da pomognu riješiti problem.

''Ovim obraćanjem pozivam i premijera Vlade RH i Predsjednicu RH da aktivno pomognu rješavanju problema studenata na Hrvatskim studijima, jer će na taj način najbolje dokazati da svoje riječi pretvaraju u djela na korist i dobrobit mladih u Hrvatskoj'', zaključio je Đikić svoj tekst kojeg u cijelosti možete pročitati na njegovom blogu.

Podsjetimo, Senat Sveučilišta u Zagrebu na sjednici 14. ožujka donio je odluku da se u akademsku godinu 2017./2018. neće upisivati studente na studij filozofije na Hrvatskim studijima, jer bi to bilo utrostručavanje takva studija na Sveučilištu u Zagrebu.

No, utrostručavanje bi se, gledajući kvalitetu rada nastavnika, trebalo prelomiti na nekom drugom fakultetu. Naime, po citiranosti nastavnika prednjači Odsjek za filozofiju Hrvatskih studija. Odmah nakon slijedi Odsjek za filozofiju FFZG-a, a kao najlošiji u navedenoj kategoriji, odnosno najmanje citiran, ostaje Filozofski fakultet Družbe Isusove.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene