Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Režim rada nedjeljom

Babić najavio radikalizaciju štrajka ako ne dođe do pomaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Babić iz Sindikata liječnika najavio je da će radikalizirati štrajk ako ne bude pomaka.

Čelnik jednog od dva sindikata koji su organizirali štrajk u bolnicama Ivica Babić najavio je danas uoči sastanka u Ministarstvu zdravlja da će radikalizirati štrajk ako ne bude pomaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ljubica Adžaip pet godina nakon Kardiokirurgu Cristijanu Bulatu potvrđena optužnica, supruga preminulog pacijenta komentirala: "Razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi"

'Zna se tko je odgovoran za organizaciju sustava. Mi ćemo uvesti režim rada nedjeljom pa ćemo vidjeti tko će biti kriv kad bude pucalo', kazao je Babić iz Sindikata liječnika koji sa Sindikatom medicinskih sestara i tehničara štrajkaju već devet dana.

>> Ivica Babić: Štrajk bi se mogao proširiti i na primarnu razinu

Sastanak predstavnika tih dvaju sindikata i ministra zdravlja Rajka Ostojića počeo je nešto iza 14 sati, a Babić je kazao da je prema odluci Štrajkaškog odbora dogovoreno da sastanak potraje najdulje do 15:30 sati jer je to vrijeme dovoljno za pametni dogovor. U 16 sati nastavit će se sastanak Štrajkaškog odbora na kojem će Sindikat liječnika, ovisno o ishodu sastanka u Ministarstvu, odlučiti o daljnjim pomacima.

Režim rada nedjeljom

'Ako ne bude pomaka moramo stvari radikalizirati', kazao je Babić, dodavši da će u tom slučaju definitivno provoditi režim rada nedjeljom. 'Želeći osvijestiti problem i motivirati Vladu iskazali smo empatiju prema pacijentima i radili neke stvari ne želeći nanijeti štetu ustanovama u kojima radimo, a posebno pacijentima', kazao je Babić.

Ustvrdio je da štrajk prema zakonu može biti neplaćen, ali i da moguća neisplata djelatnika za vrijeme štrajka smanjuje mogućnost njihovih ustupaka. Prema izračunu, kako je rekao, nezavisnih stručnjaka, njihova potraživanja iznose neto 240 milijuna kuna godišnje.

Predstavnica medicinskih sestara Anica Prašnjak kazala je da nisu limitirali trajanje današnjeg sastanka ali su jučer donijeli zaključke prema kojima se njihovi zahtjevi ne odnose samo na Kolektivni ugovor nego na sveukupno stanje u sestrinstvu, te na struku i položaj medicinskih sestara i tehničara.

Današnji sastanak treći je pokušaj uspostave socijalnog dijaloga i približavanja stajališta dviju suprotstavljenih strana od kada je prije devet dana počeo štrajk u bolnicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene