Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržao ga samo Maras

PERNAR ZBOG GRAFITA OSTAJE BEZ IMUNITETA? "Da sam farbao tunele, a ne zidiće..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložilo je skidanje zastupničkog imuniteta Ivanu Pernaru iz Živog zida i to na zahtjev DORH-a.

Ivan Pernar mogao bi ostati bez zastupničkog imuniteta nakon što je taj prijedlog izglasan na sjednici u četvrtak s četiri glasa "za" dok je suzdržan bio Gordan Maras (SDP), a protiv jedino Pernar koji je također član Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Pročitajte i ovo Alka Vuica nisu se proslavili Pjevačica, reality-zvijezda, slavni rukometaš, performer... Pogledajte koliko su glasova dobili Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu

Zahtjev za skidanje imuniteta podnio je DORH kako bi se protiv Pernara mogao voditi kazneni postupak. Tereti ga se da je u listopadu prošle godine zajedno s još dvojicom muškaraca ispisao dva grafita na zidu stambene zgrade u Jelkovcu, u Sesvetama.

Pernar: Na teret mi se stavlja banalno i beznačajno djelo

Za djelo koje mu se stavlja na teret Pernar kaže da je "banalno" i "beznačajne naravi", pa je molio Povjerenstvo da napravi iznimku i zadrži mu imunitet.

"Nije se radilo o namjernom oštećenju tuđe stvari, tereti me se za dva grafita ispisana u Jelkovcu, gradskoj četvrti u Sesvetama", kazao je Pernar.

Tvrdi da je počinjena šteta oko tisuću kuna, dok će sam sudski postupak i sve drugo proizvesti troškove nesrazmjerno više od te štete.

Pernar uvjerava kolege da se zapravo radi o optužbama koje su politički motivirane, tumači da DORH "ekspresno" protiv njega diže prijavu, dok mu je za aferu s farbanjem tunela trebalo pet godina.

"O mojoj krivnji unaprijed je odlučeno, u državi koju vodi jedna stranka pravno nemam šanse", ustvrdio je Pernar, apelirajući na oporbu da se usprotivi skidanju njegova imuniteta.

Jedni koji je stao na njegovu stranu, u pogledu rada DORH-a, bio je SDP-ovac Maras.

Puno je predmeta na DORH-u koji stoje deset godina, kaže Maras i spominje Ivicu Kirina, Fimi Mediju, Milana Bandića, pitajući se zašto tamo gdje postoje priznanja DORH ne podiže optužnice.

Maras ističe da ne podržava oštećenje tuđe imovine, drži da je u predmetnom slučaju možda moguća izvansudska nagodba između Pernara i tužiteljstva, jer je "šteta banalna". Nema smisla suđenje na kojem će se potrošiti desetak puta više nego što iznosi šteta, odnosno desetak tisuća kuna, drži Maras.

Previše je ovdje teatra, a premalo prava i struke kako bi trebalo biti, uzvraća predsjednik Odbora Žarko Tušek (HDZ) i poručuje kako se znaju prava i poslovnički okvir rada Povjerenstva.

Tušek: Nitko nije bio suzdržan kad se Culeju skidao imunitet

MIP je do sada imao jedan kriterij i trebali bismo ga se držati, a ne zbog političkih razloga uvoditi drugi, poručio je kolegama, podsjetivši Marasa da nitko nije bio suzdržan kod zahtjeva da se Stevi Culeju (HDZ) skine imunitet zbog razbijanja ćiriličnih ploča u Vukovaru.

Pernar je na sjednici ponovno izveo mini performans - doveo je četiri mladića od kojih je jedan mobitelom snimao sudionike za Pernarov Facebook. Dovodeći ih u dvoranu, tumačio im je kako će "sada vidjeti kako se država bori protiv kriminala". (N.C./Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene