Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije odgovoran

HŽ i Općina se prepucavaju dok djeca igraju 'ruski rulet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri mještanina izgubila su živote upravo pretrčavajući prugu. U strahu za sigurnost svoje djece roditelji traže pješački prijelaz preko pruge.

Općinske vlasti i Hrvatske željeznice prebacuju lopticu. Općina kaže da je učinila sve što je u njihovoj moći, te da Hrvatske željeznice nisu udovoljile njihovim zahtjevima. Željeznice tvrde da je ovdje nemoguće postaviti pješački prijelaz, te da bi se lokalne vlasti trebale pobrinuti za izgradnju pothodnika ili nathodnika. Dok oni igraju ping-pong djeca svakoga dana na putu do škole igraju ruski rulet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veselje i radost VIDEO: Vukovar dočekao obnovu Učeničkog doma Slika nije dostupna Na semafor čekali 3 godine Kad će škola u Mirkovcima vidjeti obnovu?

Svakoga dana učenice na putu do škole ugrožavaju živote pretrčavajući prugu. 'Ne čujemo ga i ne vidimo. Samo čujemo kad ide, ali ga ne vidimo', objašnjava jedna od djevojčica. Nisu se niti uspjele dogovoriti čuju li ga ili ne čuju, a vlak se u trenu stvorio iza njihovih leđa.

>> Put do škole trkom preko pruge

Dok djeca prelaze prugu na divlje, na drugom kraju sela, usred njive, prekrasno uređen prijelaz za poljoprivrednike. Brklja, zvučna i svjetlosna signalizacija. Mještane podupiru i općinske vlasti. Nekoliko puta tražili su od Hrvatskih željeznica pješački prijelaz. No, Željeznice su neumoljive. Tvrde da im propisi ne dopuštaju izgradnju pješačkog prijelaza. 'U skladu s propisima koji reguliraju materiju cestovnih i pješačkih prijelaza u području kolodvora, između skretnica ne može egzistirati prijelaz', tvrdi Ivan Krznar iz Hrvatskih željeznica. Lopticu prebacuje lokalnim vlastima.

Ne nađe li se uskoro rješenje, pitanje je dana kada će netko na ovoj pruzi stradati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene