454666
454666
454666
454666
454666

RIJEŠEN MISTERIJ ODBAČENIH MANDARINA Evo o čemu je riječ

  • , 24.10.2016., 17:19
  • Autor:
  • komentara

Ivanka Zonjić, direktorica opuzenske Čistoće, tvrdi da mandarine koje nisu za konzumaciju gotovo svakodnevno zakopavaju u zemlju i to po nalogu Ministarstva poljoprivrede.

 
 
 
 
Brdo odbačenog voća (Video: Vijesti u 17h)
Brdo odbačenog voća (Video: Vijesti u 17h)

"Ne znam što se digla tolika strka oko tih mandarina. Mi ove mandarine zbrinjavamo po naputku Ministarstva poljoprivrede jer ih deponij u Metkoviću ove godine ne prima. Riječ je isključivo o mandarini koja nije konzumna jer je oštećena od mediteranske muhe i ne može ići u donaciju jer plod strune za dva dana", rekla je za Ivanka Zonjić, direktorica opuzenske Čistoće za Dnevnik.hr. 

Zonjić tvrdi da se gomila odbačenih mandarina, koje snimila Ana Musa i koje su izazvale brojne reakcije, zapravo tijekom vikenda ondje našla sasvim slučajno. "Prema uputi Ministarstva poljoprivrede odbačene se mandarine svakog dana zatrpavaju mokrom zemljom kako bi strunule. Slučajno se dogodilo da ih nismo mogli zatrpati u subotu, ali smo to naknadno učinili", kaže Zonjić, koja nam se požalila da ju zbog silnog interesa za odbačenim mandarinama zabolila glava. 

Zonjić tvrdi da za ovakvo zbrinjavanje imaju sve potrebne suglasnosti, te da su sve nadležne institucije upoznate s tim. Problem bi se, kaže, trebao riješiti kada se u tom kraju izgradi kompostana.

Ove godine zabilježen je rekordan urod mandarina od gotovo 90 tisuća tona, ali će zbog rane cvatnje i nametnika tek dvije trećine završiti na tržištu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se