441742
441742
441742
441742
441742

Maletić i Milinović odustali od kandidature za šefa HDZ-a, Plenković i dalje usamljen

  • , 29.06.2016., 14:43
  • Autor:
  • komentara

Potpredsjednica HDZ-a i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić i član Predsjedništva stranke Darko Milinović neće se kandidirati u utrku za čelnu stranačku poziciju.

 
 
 
 
Osipa se konkurencija Plenkoviću (Video: Dnevnik Nove TV)
Osipa se konkurencija Plenkoviću (Video: Dnevnik Nove TV)

Još dvoje potencijalnih kandidata za novog predsjednika HDZ-a otpali su iz te utrke, koja zapravo još nije niti počela. Potpredsjednica HDZ-a i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić obznanila je da u toj utrci neće ipak sudjelovati, već da će se fokusirati na parlamentarne izbore i svoju ulogu u HDZ-u oko toga. Da se neće kandidirati obznanio je i Darko Milinović, kako doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

"Donijela sam odluku. Mi smo u četvrtak, na Predsjedništvu HDZ-a definirali proceduru i način izbora novog predsjednika i odlučili da će to biti po načelu jedan član, jedan glas. Ja sam nakon toga rekla da ću uzeti malo vremena da razmislim, bi li to bilo dobro za stranku i za mene osobno, da budem u tom izbornom procesu... Donijela sam odluku da je bolje fokusirati se na parlamentarne izbore, a obzirom da je 6. srpnja rok za predaju kandidatura, nema neke velike dodane vrijednosti da sudjelujem u toj stranačkoj utrci", rekla je za Hrvatski radio Maletić.

Na pitanje hoće li biti više kandidata ili će se samo kandidirati Andrej Plenković, Maletić je istaknula kako to sad nije presudno. Za Plenkovića je rekla da je riječ o izvrsnom kandidatu, koji može ponuditi nove ideje HDZ-u.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se