Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba protiv MOL-a

Vrdoljak: 'Tko o čemu, Sanader o poštenju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak odgovorio je na optužbe nekadašnjeg premijera Ive Sanadera izrečene u jučerašnjem Dnevniku Nove TV da je arbitražni spor u slučaju INA gurao zbog svojih privatnih interesa.

Ivan Vrdoljak i danas ponavlja da je hrvatska tužba protiv MOL-a bila najbolje rješenje. U fokusu javnosti je i odnos bivšeg direktora u INI Joze Petrovića i prvog potpredsjednika Vlade, Tomislava Karamarka, što je zasmetalo MOST-ovom Boži Petrovu. Sumnja da Petrović, kao MOL-ov konzultant, radi protiv hrvatskih interesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotov prvi dan Ministar zadovoljan arbitražom u Parizu Slika nije dostupna Poruka za MOL 'Tko ne poštuje Hrvatsku ne može joj biti strateški partner'

'Tko o čemu - Sanader o poštenju. Ovo nije prvi put, očekujem da nije ni zadnji, da me se pokušava diskreditirati samo zato što sam braneći nacionalne interese stao na žulj privatnim interesima, koji su pod krinkom domoljublja prodali nacionalno blago', rekao je Vrdoljak odnoseći se pri tom na intervju kojeg je Sanader dao za Dnevnik Nove TV.

Zbog problema u INI, s ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem sastali su se predstavnici Sindikata naftne djelatnosti INAŠ i Hrvatske udruge radničkih sindikata. Nakon sastanka su izrazili zadovoljstvo, kažu, od ministra su dobili jasan stav, te navode da očekuju brzo postupanje vladajućih kako bi vlasnici u INI počeli raditi u skladu s hrvatskim zakonima.

'Da će se razmatrati kao paralelan proces s arbitražom strategija i razvoj kompanije', rekla je Maja Bilović, predsjednica sindikata INAŠ.

'Hitno i bez odlaganja djelovanje hrvatske Vlade kao tima i na način da se primoraju vlasnici da poštuju hrvatske zakone', rekao je Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge radničkih sindikata.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene