Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Agrokoru

Ivan Vrdoljak: Očekujem da javno obećanje Vlade kako građani neće plaćati tuđe dugove i dalje stoji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, na Facebooku je komentirao krizu oko Agrokora koja iz dana u dan poprima novu dimenziju.

Ivan Vrdoljak je u objavi na Facebooku naglasio kako je situacija koja se događa oko Agrokora krajnje ozbiljna te kako očekuje javno obećanje Vlade da građani neće plaćati tuđe dugove. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Iznimno mi je žao što Vlada prije par mjeseci nije slušala naše apele koji su bili isključivo konstruktivne naravi kako bi pomogli u najvećoj krizi zvanoj Agrokor. Kad su se već odlučili za loše rješenje u vidu lex Agrokora, on je morao biti usklađen s najvećim vjerovnicima i onima koji trebaju financirati hitno restrukturiranje. Ako nemate ključne dionike za istim stolom problem neće biti riješen i sad se jasno vide sve pogreške u procesu i neodlučnost u reakciji Vlade na najveću financijsko-gospodarsku krizu koja i dalje trese naše gospodarstvo!

Ponavljam, danas je najveći izazov spasiti dobavljače i proizvođače koji zapošljavaju i do četiri puta više ljudi od samog Agrokora! Očekujem da javno obećanje Vlade kako građani neće plaćati tuđe dugove i dalje stoji jer situacija je krajnje ozbiljna. Ono što ja mogu garantirati, i kao predsjednik odgovorne liberalne stranke i kao potpredsjednik Sabora je: računajte da ću napraviti sve što je u mojoj moći da spomenuti dugovi ne padnu na leđa ljudima koji nemaju nikakve, ali baš nikakve veze, kao ni odgovornosti za stvoreni kaos!", stoji u objavi Ivana Vrdoljaka.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Slika nije dostupna Pitanje Agrokora Sastanak vladajuće koalicije: Predstavljen nacrt nagodbe nakon koje bi Rusi imali najveći udio

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene