Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj 'pašteta'

Vrdoljak: O nabavi paštete i punjenju skladišta ne znam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je objavljen natječaj kojim je naručeno 40 tona kokošje paštete kako bi se napunile strateške robne zalihe resorni ministar Ivan Vrdoljak kaže da o 'slučaju pašteta' ne zna.

Za nabavku paštete će se utrošiti 2,2 milijuna kuna, a zalihe se rade za slučaj prirodnih katastrofa. No, ministar Vrdoljak kaže da o 'slučaju pašteta' ne zna.

'Nešto se u medijima prezentira kao tajna jer je nabava robnih rezervi pod oznakom tajne na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, a potom je objavljen javni natječaj. O nabavi paštete i punjenju skladišta hranom ne znam jer postoje ljudi čiji je posao brinuti se o tome', komentirao je Vrdoljak u kontekstu komunikacije Vlade i medija u sklopu panela na Weekend Media Festivala.

>> Evo koliko je paštete naručilo Ministarstvo gospodarstva

Pročitajte i ovo Dani komunikacija u Rovinju - 1 Nagrade se dijele u 5 kategorija Počeli su Dani komunikacija, Rovinj je u sljedeća tri dana središte svijeta za sve u industriji komunikacija Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad

Raspravljajući na tu temu priznao je da mu se nekad čini da nema komunikacijske strategije Vlade, ali i da mu smeta kada se odluke odgađaju zbog toga jer se nije utvrdilo na koji će ih se način komunicirati javnosti.

'Ako dobro radite zašto imati strah od medija', zaključuje Vrdoljak. O komunikaciji Vlade prema medjima govorila je i Marijana Grbeša, profesorica na Fakultetu političkih znanosti kojoj je teško izgovoriti jednu dobru stvar Vlade.

Za stanje koje ocjenjuje kao 'kancerogeno' krivi su, drži Grbeša, nedostatak političke kulture i institucija. 'Politička kultura nalaže odgovornost političara prema medijima i javnosti, a više nisam sigurna da je u Vladi ima. Čemu lex Perković ako ga nitko u javnosti na podržava', poručila je Grbeša. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene