Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Članovi DSV-a položili prisegu

Ivan Turudić je novi predsjednik DSV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet novoizabranih članova Državnog sudbenog vijeća (DSV) danas je položilo prisegu pred predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem, a na konstituirajućoj sjednici DSV-a u novom sazivu za predsjednika je izabran sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić.

Tijelo zaduženo za imenovanja, razrješenja i utvrđivanje stegovne odgovornosti sudaca treba imati 11 članova, a sredinom srpnja istekao je mandat svim članovima osim sucu Upravnog suda Anti Galiću. Hrvatski sabor je na mandat od četiri godine izabrao devet novih članova, tako da će DSV u narednom razdoblju, kao i prethodne gotovo dvije godine, raditi s desetero članova. Od starih članova u DSV su reizabrani sudac Vrhovnog suda Đuro Sessa, sudac Županijskog suda u Splitu Miho Mratović i sudac Prekršajnog suda u Zagrebu (od 1. rujna sudac Visokog prekršajnog suda) Nediljko Boban.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović gošća Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Promjene u pravosuđu Ivana Petrović o otporu sudaca prema objavi imovinskih kartica: "Svatko se češe tamo gdje ga svrbi..." Slika nije dostupna "IZGUBLJENO POVJERENJE U PRAVOSUĐE" Petrov odrješit: "HDZ-ova reforma pravosuđa je PR dokument, ovi su prijedlozi ispod svakog kriterija i nedostojni struke"

Novi članovi DSV-a su sutkinja Vrhovnog suda Katarina Buljan, sudac Vrhovnog suda Branko Brkić, sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, profesor na Pravnom fakultetu u Osijeku Zvonimir Lauc, zagrebački odvjetnik Mladen Sučević i Atila Čokolić odvjetnik iz Osijeka. Nakon polaganja prisege na konstituirajućoj sjednici za novog je predsjednika u sljedeće dvije godine izabran zagrebački županijski sudac Ivan Turudić, a za potpredsjednicu sutkinja Vrhovnog suda Katarina Buljan. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene