Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Granični spor

Pernar bi slao ratne brodove: "Slovencima treba reći 'naš je veći' i - doviđenja!"

Ivan Pernar (Foto: Pixell)
Ivan Pernar (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida, smatra da bi Hrvatska u Savudrijsku valu trebala poslati ratnu mornaricu te da bi na taj način svi problemi bili riješeni.

"Slovenija uopće nema ratnu mornaricu. Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, cijelo ovo natezanje bi prestalo. Više ne bi ove policijske slovenske kade maltretirale naše ribare, nego bi shvatili da je Hrvatska suverena zemlja, da štiti svoje more i da u našim vodama nemaju što raditi. Cijelo ovo natezanje i prepucavanje koje traje mjesecima bi trenutačno prestalo", rekao je Ivan Pernar u intervjuu za Novi list.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar predao krivotvoreni zapisnik Podignuta optužnica protiv Ivana Pernara zbog krivotvorenja statuta Živog zida Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Dosta je pljačke Prepucavanje Sinčića i Pernara na prosvjedu Živog zida: "Jel može ili ne može? Meni je rečeno drugačije. Ti si htio prvi?“

Smatra da Hrvatska ne bi imala problema s EU-om jer njima, kaže, ne bi trebalo smetati ako štitimo svoj teritorij. Ne boji se niti da bi takav potez izazvao eskalaciju nasilja sa Slovenijom.

"Ma kakvo nasilje. Ne znam gdje vi tu vidite nasilje. I slanje policijskog čamca onda može biti nasilje. Ovo je jednostavno situacija, kako bi Trump rekao – moj je veći. Treba jednostavno Slovencima reći: 'Naš je veći' i – doviđenja", poručio je Pernar.

I njegova stranačkog kolegu Ivana Vilibora Sinčića također je razljutila igra "graničara" Slovenije i Hrvatske, pa je premijera Andreja Plenkovića nedavno na svom Facebooku nazvao kukavicom.

"Pa dobro Plenkoviću, kukavico, ima li Hrvatska mornaricu?" napisao je Sinčić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene