457446
457446
457446
457446
457446

OSTAJE MU IMUNITET Pernar neće na sud zbog uvrede, odlučio je MIP

  • , 17.11.2016., 14:53
  • Autor:
  • komentara

"Nikad neću dići ruku za skidanje imuniteta zbog verbalnog delikta", rekao je član MIP-a Josip Križanić (HDZ). "Želim se prije svega zahvaliti Bogu jer sam svoju sudbinu predao u njegove ruke", kazao je Pernar.

 
 
 
 
Povjerenstvo o Pernarovom imunitetu (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Povjerenstvo o Pernarovom imunitetu (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Mandatno-imunitetno povjerenstvo na današnjoj je sjednici, održanoj nakon što je u Saboru obavljeno glasanje o prijedlogu zakonskih izmjena u sklopu porezne reforme, jednoglasno odlučilo odbiti zahtjev za skidanje imuniteta Ivanu Pernaru.

Podsjetimo, Pernara je zbog uvrede tužio Marijan Hanžeković, no s obzirom na to da je saborski zastupnik, tužba ovog tipa ne može se pokrenuti bez odobrenja MIP-a.

Ivan Pernar na svom je Facebook profilu uživo prenosio tijek sjednice MIP-a, na početku koje je podsjetio na "šikaniranje, teror i pokušaj miješanja u odluke zastupnika". "Ukoliko nećete pristati na njegova pravila igre, on će vas blatiti putem medija. Kada je on krenuo blatiti mene, ja sam otvorio usta", istaknuo je.

"Nikad neću dići ruku za skidanje imuniteta zbog verbalnog delikta", rekao je član MIP-a Josip Križanić (HDZ).

Nakon ove odluke Pernar je objavio: "Želim se prije svega zahvaliti Bogu jer sam svoju sudbinu predao u njegove ruke, potom svima koji su se molili da ne padnem u ruke masona koji me tuži, potom svim kolegama iz MIP-a koje su stale uz mene neovisno o stranačkom opredjeljenju, a onda i svima vama koji me podržavate u ovoj neravnopravnoj borbi".

Na početku današnje sjednice Sabora Pernar je zbog ove tužbe zatražio stanku te potom izjavio: "Jedna osoba uporno truje, zagađuje i maltretira naše građane, a radi se o samopriznatom masonu Marijanu Hanžekoviću, koji je stekao svoj imperij preko leđa najsiromašnijih. On putem svojih odvratnih medija, takozvanih Hanza medija, sustavno malteretira nas saborske zastupnike i pitam do kada? Do kada će on blatiti sve one koji se ne slažu s njim i njegovim lopovskim načinom naplate RTV pretplate".

Nakon što ga je predsjedatelj Željko Reiner upozorio da bira riječi, Pernar ga je optužio da štiti Hanžekovića. "Vi štitite Hanžekovića, pazite da se samo lijepim riječima o njemu govori, vi ste se opredijelili za njega, ja neću", poručio je Pernar potpredsjedniku Sabora.

"U ovom Saboru zbog privatnih tužbi nikad nitko nije izgubio imunitet, pa nije potrebno rabiti takve izraze, bez obzira na to što mislimo o bilo kome", rekao mu je potpredsjednik Sabora.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se