Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivan Mikšić ponovno predsjednik DSV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Državnoga sudbenog vijeća tajnim su glasovanjem na mandat od dvije godine ponovno za svog predsjednika izabrali Ivana Mikšića, suca Vrhovnog suda, a njegov zamjenik i dalje ostaje Đuro Sessa, sudac zagrebačkog Županijskog suda.

Novi-stari predsjednik pravosudnog tijela koje imenuje i razrješava suce, te vodi stegovne postupke protiv njih, Ivan Mikšić izjavio je kako će DSV i dalje transparentno i kvalitetno obavljati svoj posao. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državno sudbeno vijeće skinulo imunitet Ivici Pezi i Bariši Gašparu Slika nije dostupna DSV imenovao dvije nove sutkinje

Izrazio je nadu da bi se time barem donekle mogao promijeniti negativan stav javnosti prema sucima i pravosuđu općenito.

Mikšić je rekao da je DSV do sada u odlučivanju o stegovnoj
odgovornosti pokazao maksimalnu oštrinu. Dodao je kako DSV ne može ići izvan postavljenog zahtjeva podnositelja, odnosno da ne može izreći strožu kaznu od one koju zatraži podnositelj.

'Ali tamo gdje se tražilo razrješenje kao stegovna mjera i gdje su postojali razlozi, ima nekoliko odluka gdje smo suce razriješili dužnosti', kazao je Mikšić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene