449974
449974
449974
449974
449974

IPAK OSTAJU NA OKUPU Lovrinović otkrio plan koalicije 'Jedina opcija'

  • , 12.09.2016., 20:39
  • Autor:
  • komentara

O daljnjim koracima raspravljali su i članovi koalicije Jedina opcija. Najveće iznenađenje izbora - čiji su kandidati osvojili osam mandata.

 
 
 
 
Koliko su čvrsti mandati Jedine opcije? (Video: Dnevnik Nove TV)
Koliko su čvrsti mandati Jedine opcije? (Video: Dnevnik Nove TV)

Još u nedjelju navečer nije bilo sasvim sigurno reći što se može očekivati od Živog zida i partnera. Situacija se razbistrila tek u ponedjeljak poslijepodne kad su čelnici Jedine opcije izašli sa zajedničkim stavom - ostaju jedinstveni u oporbi i neće se rasipati.

Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku kaže kako su oni u koaliciji čvrsti. 'Došli smo u ovu koaliciju zbog programskih ciljeva, da smo htjeli trgovati, mi bi se rasuli, otišli bi kod ovih veletrgovaca i to bi riješili', kaže Lovrinović.

'Mi ostajemo u oporbi, u konstruktivnoj oporbi', dodaje Lovrinović.

A kako će provoditi svoj program iz oporbe? Kaže Lovrinović, postoje dvije solucije, ali koalicija s velikim strankama nije opcija. 'Ako dođete u koaliciju s nekom velikom strankom, povijest je pokazala da ideje takvih stranaka propadaju, one nestaju s političkog tržišta, želimo ono što smo obećali, boriti se za ciljeve, protiv nezaposlenosti, blokiranih, odlaska mladih', kaže Lovrinović.

Mostova strategija, Ivanu Lovrinoviću je dobro poznata. 'Mi ne želimo nikoga ucjenjivati, davati ultimatume. Ta nova vlada, ako u njoj bude HDZ, Most i manjinci i smo za za određene stvari koje su pozitivne spremni dati naše stručnjake, pa i mi želimo sretnu Hrvatsku', kaže Lovrinović.

'Nikakva koalicija ne dolazi u obzir, ali ćemo nastojati ostvariti sve ono što smo obećali građanima', dodaje Lovrinović.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se