Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Koalicija ne dolazi u obzir'

IPAK OSTAJU NA OKUPU Lovrinović otkrio plan koalicije 'Jedina opcija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O daljnjim koracima raspravljali su i članovi koalicije Jedina opcija. Najveće iznenađenje izbora - čiji su kandidati osvojili osam mandata.

Još u nedjelju navečer nije bilo sasvim sigurno reći što se može očekivati od Živog zida i partnera. Situacija se razbistrila tek u ponedjeljak poslijepodne kad su čelnici Jedine opcije izašli sa zajedničkim stavom - ostaju jedinstveni u oporbi i neće se rasipati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O modelu rješavanja blokiranih Koalicija Jedina opcija: Vladajuće stranke pogodovale su "ovršnoj mafiji" Slika nije dostupna Predstavili plan mirovinske reforme Lovrinović i Sinčić uvjereni: 'Od snažnih opcija ostajemo jedino mi'

Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku kaže kako su oni u koaliciji čvrsti. 'Došli smo u ovu koaliciju zbog programskih ciljeva, da smo htjeli trgovati, mi bi se rasuli, otišli bi kod ovih veletrgovaca i to bi riješili', kaže Lovrinović.

'Mi ostajemo u oporbi, u konstruktivnoj oporbi', dodaje Lovrinović.

A kako će provoditi svoj program iz oporbe? Kaže Lovrinović, postoje dvije solucije, ali koalicija s velikim strankama nije opcija. 'Ako dođete u koaliciju s nekom velikom strankom, povijest je pokazala da ideje takvih stranaka propadaju, one nestaju s političkog tržišta, želimo ono što smo obećali, boriti se za ciljeve, protiv nezaposlenosti, blokiranih, odlaska mladih', kaže Lovrinović.

Mostova strategija, Ivanu Lovrinoviću je dobro poznata. 'Mi ne želimo nikoga ucjenjivati, davati ultimatume. Ta nova vlada, ako u njoj bude HDZ, Most i manjinci i smo za za određene stvari koje su pozitivne spremni dati naše stručnjake, pa i mi želimo sretnu Hrvatsku', kaže Lovrinović.

'Nikakva koalicija ne dolazi u obzir, ali ćemo nastojati ostvariti sve ono što smo obećali građanima', dodaje Lovrinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene