Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRESICA IVANA LOVRINOVIĆA

Upitna izgradnja Pelješkog mosta? "Imamo informaciju da EK traži od Hrvatske da prvo utvrdi granicu na moru s BiH!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Izravno pitamo premijera, javno i nedvosmisleno, da odgovori je li dokumentom EK tražila od Hrvatske rješavanje pitanja granice na moru, kao i - ako je to točno - hoće li partneri iz Europske unije poštovati hrvatsku suverenost, jer Hrvatska most gradi na svom teritoriju", poručio je Ivan Lovrinović.

Saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović danas je u Saboru održao izvanrednu konferenciju za medije s temom izgradnje Pelješkog mosta.

Pročitajte i ovo Kontrasmjer na Pelješkom mostu nakon teksta DNEVNIK.hr-a VIDEO Objavljeno tko je vozio Pelješkim mostom u zabranjenom smjeru: Još se i polukružno okrenuo nasred ceste Kontrasmjer na Pelješkom mostu Nevjerojatno opasan potez VIDEO "Bog te mazo!" Vozio u kontrasmjeru na Pelješkom mostu, automobil mu jurio u susret

Kako javlja reporterka Nove TV Sabina Tandara Knezović, Lovrinović je na presici iskazao zabrinutost za realizaciju izgradnje Pelješkog mosta, jer ima informaciju "iz samog vrha Vlade" da Europska komisija pisanim putem traži od Hrvatske da prvo utvrdi granicu na moru s Bosnom i Hercegovinom.

"Izravno pitamo premijera, javno i nedvosmisleno, da odgovori je li dokumentom EK tražila od Hrvatske rješavanje pitanja granice na moru, kao i - ako je to točno - hoće li partneri iz Europske unije poštovati hrvatsku suverenost, jer Hrvatska most gradi na svom teritoriju", poručio je Lovrinović.

Upitao je i hoće li ova Vlada reagirati ako gradnja mosta bude zamrznuta te kako će se postaviti ovom slučaju. "Pitamo se i ima li ovo veze s kineskim izvođačem, jer se most gradi EU sredstvima", naveo je Lovrinović te upitao: "Što je diplomacija radila svih ovih godina?"

Zanima ga ima li i posjet Bosni i Hercegovini predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović ikakve veze s ovim pismom Europske komisije. ''Ako ona zna za to pismo, neka iz BiH odgovori je li ovo točno što smo doznali. A ako ne zna ništa o tome, onda dobijamo još jednu potvrdu da se u Hrvatskoj vode najmanje dvije vanjske politike'', smatra Lovrinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene