Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TREBA IM JOŠ INFORMACIJA

KOVAČIĆ O SLUČAJU PLAGIJAT "Dobit ćete izjavu Mosta, samo nas pustite još par dana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić (Most) nije u četvrtak otkrio stav Mosta o "sudbini" ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, kojeg je Odbor za etiku u znanosti optužio za plagiranje, a to je opravdao nedostatkom svih potrebnih informacija.

"Dobit ćete stav, samo nas pustite nekoliko dana", odgovorio je Kovačić novinarima nakon sjednice Vlade, upitan kakav je stav Mosta o ministru Barišiću, odnosno treba li on podnijeti ostavku nakon odluke o plagiranju.

Pročitajte i ovo Barišić bez isprike (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ne planira se ispričati Đikić odgovorio na premijerov poziv za "osobnom isprikom" Barišiću Slika nije dostupna Gotova stvar Đikić reagirao na odluku Sveučilišta u Augsburgu u slučaju Barišić: "Prihvaćam njihovu odluku i ne želim ulaziti u razloge"

Kovačić tumači kako Most još nije razmatrao Barišićev slučaj te nema sve informacije da bi mogli donijeti stav. Ovo što znamo, znamo iz medija, dobit ćete stav, samo nas pustite nekoliko dana, rekao je Kovačić.

Inače, Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju je 21. prosinca, povodom prijave četvorice znanstvenika koji su Barišića optužili za plagiranje više dijelova tuđih članaka, knjiga i internetskih izvora u jednom svojem članku, odlučio kako je ta prijava djelomično opravdana te utvrdio da je Barišić, ne navodeći izvore, preuzeo dijelove teksta američkog filozofa Stephena Schlesingera. Barišić je, pak, "neosnovano naknadno" stavljanje te prijave na dnevni red spomenutog Odbora ocijenio neetičnom zloporabom toga tijela u svrhu političkih obračuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene