Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno Dnevniku Nove TV

Siva eminencija Mosta na mjestu ministrovog savjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOST-ov ministar uprave i potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić dobio je posebnog savjetnika za poslove unutarnje politike.

Na to mjesto, potvrđeno je Dnevniku Nove TV, imenovan je teolog Ivica Relković inače siva eminencija Mosta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar Kovačić prijeti ostavkom Pogledajte video koji je uzrokovao buru u redovima vladajućih Slika nije dostupna Najnoviji kadrovski potez Dvije žene koje su stale između Mosta i HDZ-a

Suglasnost za njegovo imenovanje dao je premijer Andrej Plenković. U Ministarstvu uprave na naš upit navode kako je  Relkovićevo imenovanje na tu funkciju bilo neophodno s obzirom na veći broj poslova koje Kovačić obavlja. Imenovan je prije dva tjedna i za svoj će posao biti plaćen.

''Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić, osim dužnosti ministra uprave, vodi i Koordinaciju za pravosuđe i upravu, te je stalni član Užeg kabineta Vlade. S obzirom na povećani opseg poslova, a budući da nema stalno zaposlenih u Vladi, dodijeljena mu je mogućnost angažiranja posebnog savjetnika.

Posebnim savjetnikom može se imenovati i osoba koja nije u stalnom radnom odnosu u državnoj službi, a rješenjem o imenovanju može joj se odrediti naknada za rad. Ivica Relković imenovan je posebnim savjetnikom 16. studenog, uz određenu naknadu za rad u iznosu od 9 tisuća kuna neto mjesečno'', poručili su iz Ministarstva uprave.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene