Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božićna atmosfera

Jarnjak slab na sarmu, ne deblja se u doba blagdana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni političari se ne odriču slatkih blagdanskih običaja poput kićenja bora. Za ugodnu atmosferu u Saboru zaslužan je i Ivan Jarnjak. Otkrio nam je koje običaje pamti iz svog djetinjstva, koliko tih dana pomaže supruzi u kuhinji, te je li sretan što je godina u HDZ-u završila s Jadrankom Kosor.

Ivan Jarnjak, kako sam kaže, voli kiti bor. To ga podsjeća na djetinjstvo kada ga je s obitelji kitio na badnjak navečer. 'To je bio vrhunac uzbuđenja za nas djecu', rekao je Jarnjak te dodao kako se kod njega uvijek kiti prirodni bor. 'Po prirodne smo borove sami otišli u šumu i posjekli ih i objesili. Kuglica nije bilo, pa smo stavljali jabuke koje su se zvale božićnice', kazao je Jarnjak.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Nakon huškanja Plenković odgovorio Domovinskom pokretu: "Priopćenje im je briljantno, a logički slijed im je još briljantniji" Slika nije dostupna Savjeti za kićenje Kako okititi bor?

'Moram priznati da mene nema nikad doma, a i u kuhinji ne znam baš ništa raditi. Ja sam antitalent, čim dođem u kuhinju ili nešto zamažem ili razbijem', odgovorio je na pitanje kuha li ikada. Napominje kako se ne deblja tijekom blagdana. Jedino jelo na koje je slab je srama. 'Kad je hladno ona stoji na balkonu i onda je svako malo dodaš i nikako stati sa sarmom', kaže Jarnjak.

Na pitanje čega se iz djetinjstva sjeti vezano uz blagdane, Jarnjak se prisjetio svoje bake. 'U pola noći je baka otišla u štalu i uzela slamu, nosila je u kuću i pjevala 'Kralj nebeski'. Mali dio slame stavila bi na stol, a pokojni otac na tu slamu stavio je sve ključeve. To znači da nema ništa što bi tih dana bilo zabranjeno. Kod nas doma se uvijek pekla raca i onda je on metnuo racu hladiti i došao je jednom pas, povukao je, a raca je pala i on ju je zagrizao', prisjetio se Jarnjak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene