Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio ga od Haaga?

Jarnjak odgovorio Sanaderu: Gadi mi se slušati to, očito je čovjek prolupao u zatvoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije se dugo čekalo na rekaciju Ivana Jarnjaka nakon optužbi koje je na njegov račun danas izrekao prvooptuženi u slučaju Fimi media, Ivo Sanader.

Bivši hrvatski premijer, bivši predsjednik HDZ-a te prvooptuženik u slučaju Fimi media, Ivo Sanader, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu, iznoseći svoju obranu, kazao kako je za mnoštvo stvari koje se stavljaju njemu na teret bio odgovoran Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik stranke.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu" Ivan Jarnjak (Foto: Pixell) Fimi media Jarnjak na suđenju Sanaderu: "Znao sam za crni fond i da se u Carini broje penezi"

>> UŽIVO Sanader: Jarnjaka sam spasio od izručenja Haagu, a on mi je zahvalio lažnim optužbama!

Kazao je i kako je Jarnjak kupio svoj status pred USKOK-om tako što ga je lažno teretio za neke stvari, a ispričao je i kako je kod Carle del Ponte posredovao u slučaju samog Ivana Jarnjaka koji je bio osumnjičen pred haškim tribunalom. 'Del Ponte je rekla da će to razmotriti. Optužnica protiv Jarnjaka nikad nije podignuta', rekao je Sanader.

Ove optužbe komentirao je i sam Jarnjak. 'Gadi mi se slušati takve stvari. Očito je čovjek prolupao u zatvoru', kratko je prokomentirao za tportal.

A na pitanje našeg Mislava Bage o nezakonitom financiranju stranke kazao je sljedeće. 'Sve ono što je bilo zakonito financiranje HDZ-a dok sam ja bio glavni tajnik sam znao i to sam i rekao da sam znao. Međutim to je bilo zakonito financiranje stranke o kojem smo uvijek redovito podnosili izvješće. Međutim njemu se za to ne sudi, njemu se sudi za ono što je radio pokraj toga i ono što je radio van toga, o tome sigurno nitko ništa nije znao osim njega i onih koji ga terete', kazao nam je Jarnjak.

Komentirao je i raskošne HDZ-ove kampanje i ugovore pjevača koji su pjevali na predizbornim skupovima. 'Što se tiče pjevača, točno je da onaj dio koji je njima plaćen sa žiro računa da sam ja potpisao. Ali ovo drugo ne, ovo drugo je on vodio i zato mu se i sudi. Da je DORH našao ijednu sitnicu sigurno bi podigli optužnicu protiv mene', kazao je Jarnjak ponavljajući da je on govorio istinu na sudu. 'Svjedok prema zakonu mora govoriti istinu, a optuženik ne, on se može služiti i lažima kad se brani. Ja sam govorio istinu', dodao je Jarnjak.

Budući da je Sanader danas konstatirao kako je se založio za Jarnjaka pred Haagom, bivši glavni tajnik HDZ-a prokomentirao je i te navode. 'Ja sam bio dva dana na razgovoru s haškim istražiteljima i nakon tih razgovor me više nikada nisu kontaktirali, da su našli nešto što bi bilo krimen podigli bi optužnicu. Sve je to lako provjerljivo, pitajte koga je to sve oslobodio. Kako to da nije oslobodio Markača i Gotovinu to bi mu bilo politički puno probitačnije', kazao je Jarnjak koji je, prema Sanaderovim riječima, zahvalio mu se u svoje ime i u ime svojih devet pokoljenja. 'Dajte molim vas. Ispada da bih ja bi njemu trebao biti zahvalan, a teretio sam ga. Ja sam govorio istinu. Ne bih komentirao njegovu završnu obranu, ali bih rekao da minimum dostojanstva svaki čovjek mora zadržati', dodao je Jarnjak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene