Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi Jakovčić

TO VIŠE NEMA NIKAKVOG SMISLA Evo kako Slovenci nanose štetu hrvatskoj poljoprivredi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić oštro je reagirao na prigovor koji je Slovenija uputila Europskoj komisiji na hrvatski zahtjev za registraciju naziva Slavonski kulen/Slavonski kulin.

Taj prigovor, ali i slične poteze slovenskih vlasti u slučaju Varaždinskog zelja i Terana Ivan Jakovčić naziva "teatrom apsurda slovenske politike".

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Najavljuje da će se kao eurozastupnik snažno angažirati na razobličavanju takve neargumentirane politike slovenskih vlasti koja nanosi veliku štetu hrvatskim poljoprivrednicima.

"Ovo što u zadnje vrijeme čini slovenska politika zaista je teatar apsurda. Slovenija ima pravo na zaštitu imena Teran, ali to pravo ima i Hrvatska. U ostvarenju tog prava ići ćemo do kraja. Bude li trebalo podignut ćemo zbog Terana tužbu pred Europskim sudom. Svjedoci smo i slučaja s Varaždinskim zeljem, a ovih dana doznajemo da se Slovenija protivi i registraciji Slavonskog kulena. To zaista više nema nikakvog smisla! Očito se radi o sustavnom slovenskom negiranju svega onog kvalitetnog što se u Hrvatskoj može proizvesti i zaštititi oznakom zemljopisnog podrijetla. Od hrvatskog Ministarstva poljoprivrede očekujem da do kraja zaštiti interese hrvatskih proizvođača. Kao eurozastupnik učinit ću sve i u EP-u i u kontaktima s Europskom komisijom da razotkrijem ovaj teatar apsurda slovenske politike", naveo je u priopćenju Ivan Jakovčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene