Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Domagoj Milošević

'Preporučio bih Petrovu da se fokusira na pregovore sa sindikatima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov zastupnik Ivan Domagoj Milošević izjavio je u srijedu kako je "nepotrebna nervoza" potpredsjednika Vlade i čelnika Mosta Bože Petrova rezultat njegova političkog neiskustva, predloživši Petrovu da se fokusira na pregovore sa sindikatima.

"Mislim da je nepotrebna nervoza kolege Petrova prije svega možda danak političkog neiskustva. Ja bih predložio da se odlučno fokusira na stvarno zahtjevne pregovore sa sindikatima i na reforme o kojima svi toliko slušamo, ali ih nismo protekla tri mjeseca vidjeli", rekao je Ivan Domagoj Milošević novinarima u Saboru, upitan je li počelo preslagivanje parlamentarne većine.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marin Miletić Bez konkurencije Vladajući se obrušili na Most: "Nude se lijevoj koaliciji, njihov je jedini program rušiti HDZ" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

Petrov je u utorak, komentirajući spekulacije o preslagivanju u vladajućoj koaliciji, prema kojima više u njoj ne bi bilo mjesta za Most, ustvrdio da se sve vrti oko Ine, te poručio da Most nije kočničar, ali da nekim interesnim skupinama ne odgovara red.

Smatra kako je problem u razini komunikacije među partnerima, kakva se, kaže, do sada nije mogla vidjeti. "Suština je prije svega Ina, a ja sam apsolutno siguran da vladajuća većina, sve stranke i pojedinci misle o obrani zaštiti nacionalnih interesa u Ini, zaštiti kompanije i njezinom prosperitetu jer ona znači za cijelo gospodarstvo, a ne samo energetski sektor. A drugo je pitanje povjerenja koje se, kao što znamo, teško gradi, a lako gubi", istaknuo je Milošević.

Po njegovoj računici, Domoljubna koalicija u Saboru ima 65 mandata, a Most njih 15 . "Kako taj proces teče, mislim da su HDZ i Domoljubna koalicija pokazali puno više povjerenja i poštovanja prema Mostu nego oni", ocijenio je.

Na pitanje hoće li aktualna vlada nastaviti politiku prethodne u pogledu Ine, Milošević je uzvratio kako je "pogrešno da političari pregovaraju s menadžerima i obratno".

"Mislim da političari trebaju razgovarati s državnicima, a menadžeri s menadžerima. Hrvatska i Mađarska imaju zaista mnogo tema važnih za obje države, ne samo ekonomskih, od LNG terminala, željeznice, stavljanje u funkcije naših morskih luka, tu je neosporno i situacija oko Ine. Međutim, upravo Mađari, znamo što su poduzimali kako bi zaštiti nacionalne interese u MOL-u i siguran sam da na političkoj razini razumiju značaj Ine za Hrvatsku i siguran sam da će i vlast i oporba tu imati jednak stav – zaštita nacionalnih interesa u Ini", rekao je zastupnik Ivan Domagoj Milošević.

Na pitanje koja je bila uloga Joze Petrovića u prodaji Ine, odgovorio je da "to stvarno ne zna". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene