Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao kući

Ivan Čehok izašao iz Remetinca i napokon poljubio suprugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok izašao je iz zagrebačkog zatvora u Remetincu nakon što se država u zemljišnim knjigama upisala na hipoteke koje je Čehok ponudio kao jamstvo za obranu sa slobode.

'U zemljišnim knjigama u Varaždinu danas se država upisala kao vlasnik ponuđenih nekretnina te je uplaćen gotovinski iznos od 110 tisuća kuna i moj branjenik poslijepodne će izaći na slobodu', kazala je zagrebačka odvjetnica Jasna Novak dodajući kako je Čehok ovu vijest primio s velikim zadovoljstvom.

Čehok je ponudio jamčevinu od 2,6 milijuna kuna, a sud je prihvatio njegovu jamčevinu koja se sastoji od hipoteke na obiteljsku kuću u Varaždinu i na zemljište na kojem je obiteljska kuća njegove majke te 110 tisuća kuna u gotovini.

Čehok je u Remetincu od 10. lipnja. Tada je protiv njega i dvoje suosumnjičenih USKOK pokrenuo istragu zbog navodnih malverzacija sa zemljištima. Protiv svih troje USKOK je nedavno proširio istragu zbog sumnje da je Čehok pokušao suosumnjičenom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti omogućiti da s fiktivnih 6,2 milijuna kuna preuzme većinsko vlasništvo nad varaždinskom gradskom tvrtkom Zračna luka - Varaždin Airport, vrijednom 21 milijun kuna. Tereti ga se i da je pozajmicama Pataftinoj tvrtki oštetio grad za četiri milijuna kuna.

Čehok je, inače, početkom prošlog tjedna iz zatvora dao ostavku na dužnost varaždinskoga gradonačelnika. Time je prestala opasnost od mogućeg ponavljanja kaznenog djela, što je bio jedan od razloga njegova zatvaranja, pa je sudac istrage prošlog tjedna ukinuo istražni zatvor na toj osnovi. (Hina)

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik vs. župan Čehok se ne slaže s Čačićem po pitanju koronavirusa: "Izvor zaraze nisu kafići, kao što župan misli, a još manje su otvoreni prostori"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene