Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istrijan, nova nacionalnost?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na grubu podvalu nekog šaljivca, ili zadrtog Istrijana, koji o nacionalnosti nazvanoj po regiji još može samo sanjati, olako je nasjeo zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Slučaj je razotkriven kada su potencijalni studenti i njihovi roditelji prijavnice za polaganje prijamnog ispita na FER-u počeli slati online putem.

Pročitajte i ovo Ljubljana, ilustracija osjetili plin Uzbuna u glavnom gradu u susjedstvu! Građane uznemirio neugodan miris Slika nije dostupna Tretman za vizu Milanović ipak ide u SAD; Foley: Neka se ne ljuti, formular je procedura

Neke od njih iznenadila je činjenica da u prijavnicu trebaju upisati svoju nacionalnost, a druge je još više šokirala mogućnost da se izjasne kao Istrijani. 

No, da ne bi bilo zabune, na repertoaru su imali bogat izbor Hrvat, Čeh, Slovak, Mađar, Albanac, Jugoslaven, Musliman, Kurd... i, dakako, Istrijan. 

Dekan fakulteta prof. dr. Vedran Mornar odmah je kazao: Čuo sam nešto o tome, nešto s nacionalnošću Istrijan... Mi smo te podatke uzeli iz baze visokih učilišta, iz ISVU-a, nismo mi na fakultetu radili tu bazu, objasnio je Mornar.

Preslikali smo obrasce Narodnih novina, a i u obrascima Zavoda za statistiku postoji ta rubrika, obrazlaže dekan Mornar. 

No, u Informatičkom sustavu visokih učilišta, odnosno SRC-u, krivnju ne žele preuzeti. 

Svaki fakultet informacije koje objavljuje na svojim web stranicama objavljuje samostalno i one se ne povlače automatski iz sustava ISVU. 

Fakulteti su odgovorni za objavljene podatke te su isključivi vlasnici podataka koji se nalaze u sustavu ISVU poručeno je iz SRC-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene