Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istražuju se navodna kaznena djela u 'Rovinjskom suncu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP i Policijska uprava istarska provode izvide kaznenih djela temeljem anonimne predstavke o navodno nezakonitom postupanju predsjednice Upravnog vijeća Doma za djecu i odrasle 'Rovinjsko sunce', Nevenke Mesić.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a, Zlatka Mehuna, policija je zaprimila tu prijavu u listopadu prošle godine te o tome obavijestila Županijsko državno odvjetništvo i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhovni sud dosudio Nena Mesić ide u zatvor Slika nije dostupna U 'Rovinjskom suncu' ipak nepravilnosti

Tom prigodom zatražen je porezni i knjigovodstveni nadzor nad radom Rovinjskog sunca no, kaže Mehun, MUP još uvijek ne raspolaže rezultatima tog nadzora.

'O tim rezultatima ovisi hoće li se utvrditi elementi kaznenog
djela', istaknuo je Mehun.

U javnost su ovih dana dospjele optužbe anonimne štićenice Doma, u kojem trenutno boravi osmero majki i 14 djece, o gladi i nehigijeni u toj ustanovi te zlostavljanju i vrijeđanju štićenika koje provodipredsjednica Upravnog vijeća Nevenka Mesić.

Inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi upućena je danas u Rovinjsko sunce, kako bi provjerila navode o nepravilnostima i navodnom maltretiranju žena i djece, potvrdio je pomoćnik ministra za socijalnu skrb, Dragutin Keserica.

Tročlana inspekcija - psiholog, pravnik i socijalni radnik, prve bi rezultate trebali imati već sutra, očekuje Keserica.

Danas se priopćenjem oglasila i opunomoćenica Nevenke Mesić, splitska odvjetnica Doris Košta, koja osporava optužbe protiv svoje klijentice, nazivajući ih 'grubim neistinama'.

U prilog tomu, Košta navodi da tijekom osmogodišnjeg rada doma nijedno državno tijelo, kao ni policija niti državno odvjetništvo, nisu zatražili provjeru postupanja prema štićenicima doma.

Neslužbeno se doznaje da je Nevenka Mesić u kolovozu prošle godine podnijela ostavku na mjesto predsjednice Upravnog vijeća, što nije prihvaćeno.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene