Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podijelili novac

Istražuju se dvije narko skupine koje su na drogi zaradile 4,75 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je u srijedu pokrenuo istragu protiv 23 osobe, uhićene dan ranije, tereteći ih da su od svibnja prošle godine udruženi u dvije zločinačke organizacije na prodaji kokaina, heroina i amfetamina zaradili čak 4,75 milijuna kuna.

Četvoricu Uskok sumnjiči da su ustrojili dvije povezane zločinačke organizacije u koje su potom uključili ostale okrivljenike radi stalne nabave, prenošenja, skrivanja, proizvodnje i prodaje droge drugim preprodavačima i konzumentima.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Okrivljenici, među kojima je jedan Nizozemac, međusobno su podijeli milijunski iznos koji su zaradili na drogi, izvijestio je Uskok.

Jednu zločinačku skupinu ustrojio je lani u svibnju prvookrivljeni na području Primorsko-goranske i Istarske županije te Zagreba, dok su drugu skupinu lani u listopadu, u Rijeci, Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Zagrebačkoj županiji osnovala trojica okrivljenika.

VIDEO Pogledajte kako je 'legalna droga' lako dostupna čak i djeci

Dvojicu članova narko skupina Uskok tereti i zbog proizvodnje amfetamina na području Istre.

Od suca istrage riječkog Županijskog suda Uskok je zatražio da se istražni zatvor odredi protiv 17 okrivljenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene