Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko više pije i gdje

Istraživanje o kavi koje bi vas moglo iznenaditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije istraživanje pokazalo je koliko zaposlenici piju kavu na radnom mjestu.

Čak 76 posto ispitanika tvrdi da treba kavu na radnom mjestu, a njih 39 posto najviše vole kavu s mlijekom, otkriva portal MojPosao. Tijekom radnom vremena najviše se kava pije u državnim tvrtkama, što je potvrdilo 88 posto ispitanika. U državnim tvrtkama 26 posto njih kavu piju u vanjskim kafićima, dok u ostalim tvrtkama to čini 19 posto.

Pročitajte i ovo Kava puna insekata, ilustracija Drama u zračnoj luci Popila kavu i završila na intenzivnoj njezi: Doktori joj se satima borili za život Ispitivanje sirena i sustava za uzbunjivanje Obavijest za građane Hrvatskom će odjeknuti sirene, evo o čemu se radi

 Oni koji ne izlaze izvan prostora tvrtki, 49 posto ispitanika kavu pije na radnom mjestu tijekom obavljanja posla, a 31 posto napravi pauzu s kolegama unutar prostora tvrtke. Po kavu 43 posto ispitanika odlazi u posebnu prostoriju, dok trećina ispitanika koristi aparat za kavu.

Većini ispitanik, njih 77 posto, jutro je najdraže doba za kavu. Za 28 posto kava najbolje 'sjeda' poslije ručka dok 11 posto pije kavu u različita vremena, tijekom pauze ili noćne smjene.

U deset minuta kavu popije 37 posto ispitanika. Čak 44 posto nepušača u danu potroši 10 minuta na omiljeni napitak, dok se isto možemo reći za svakog četvrtog pušača. Više od pola sata pauze uz kavu koristi 15 posto pušača i 9 posto nepušača.

Gotovo polovici ispitanika, 54 posto, kofein je potreban za obavljanje poslovnih obaveza. Njih 42 posto pije kavu zbog dobrog okusa, a trećina, odnosno 35 posto, jednostavno voli pijuckati topli napitak. Svaki peti ispitanik uživa u kavi uz cigaretu, a 4 posto tvrdi da pije kavu zbog druženja s kolegama.

Najviše kavopija nalazi se u Zagrebu, njih 82 posto. U istočnoj Hrvatskoj, 14 posto, i Dalmaciji, 11 posto, živi najviše ispitanika koji ne piju kavu, a svega 9 posto od ukupnog broja ispitanika nikad ne konzumira kofeinski napitak.

Muškarci piju više kave od žena. 50 posto žena tijekom radnog vremena popije jednu kavu tijekom radnog vremena. Dvije kavu u radnom vremenu popije 41 posto muškaraca i 36 posto žena, dok su tri kave uobičajena doza kofeina za 18 posto muškaraca i 8 posto žena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene