Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrtva utrka

Istraživanje Nove TV Top tema u Splitu: Evo što kažu vodeći kandidati za gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna tema splitskih ćakula je istraživanje koje je provela Nova TV. Upravo u Splitu se, naime, očekuju najneizvjesniji lokalni izbori.

Iako je u vodstvu HDZ-ov kandidat, u velikom stilu vratio se bivši gradonačelnik Kerum. U uzletu je i stranka Pametno. Imamo reakcije glavnih kandidata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni izbori 2017 Poruka iz Splita: U nedjelju birate "Split za sve ili Split samo za neke" Slika nije dostupna Kandidati za Split Žestoko sučeljavanje Keruma i Opare, padale i teške optužbe

Utrka za gradonačelnika Splita postaje sve neizvjesnija. Za tu funkciju nekoliko je kandidata. A tko će na kraju pobjednički ući na ovaj ulaz, odlučit će građani, a građani smatraju da Splitu trebaju promjene, no strahuju da od obećanja i dalje neće biti ništa.

Prema istraživanju Nove TV, podsjetimo, u utrci za gradonačelničku fotelju vodi Andro Krstulović Opara. Vrlo blizu mu je Željko Kerum. Treća opcija za Splićane je Marijana Puljak.

Što kažu kandidati o svojim izgledima?

"Do izbora je još dva mjeseca. Bit će još puno anketa, ali meni je zapravo najvažnije da će me građani poduprijeti i program kojega sam ponudio. Najvažnije je kazati da Baldasar i Kerum imaju istu politiku neuspjeha, a našim građanima treba promjena", ističe HDZ-ov kandidat Opara.

Kerum pak kritike ne doživljava i vrlo je samouvjeren. "Tko je sposoban ako nisam ja? Ja sam kapetan, ja sam bagerista, ja sam inžinjer, ja san ekonomista, računovođa. Sve. Ja sve znam. Ja san sve to prošao. Što su oni radili? Ništa!", kaže Kerum.

"U odnosu na prošle izbore skoro smo duplo narasli u podršci građana i to je ono što nas raduje. Ima još dva mjeseca do izbora u ta dva mjeseca. Bit ćemo koncentrirani na sebe, naš program", poručuje Puljak iz stranke Pametno.

Baldasar je već "bivši"

Prema istraživanju, aktualni gradonačelnik ne stoji dobro. Nakon 4 godine od svojih sugrađana dobiva ocjenu "dovoljan". "Aktualni gradonačelnik je uvik najgori gradonačelnik, ne možete bit dobar gradonačelnik, niste napravili ovo, niste ono, to je u Splitu uobičajena praksa i u Splitu nijedan gradonačelnik nije uspio osvojiti drugi mandat", pravda se gradonačelnik Ivo Baldasar.

Bit će zanimljivo i s Gradskim vijećem. Većinu neće imati nijedna stranka. Opara ističe da njemu nitko ne može predstavljati problem u Splitu pa tako ni Marijana Puljak. Puljak Opari pak poručuje - "Čuvajte se!". Kerum pak poručuje da će surađivati sa svakim i da je pun elana i adrenalina.

Prema istraživanju Nove TV drugi krug izbora je izgledan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene