Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Realna očekivanja'

Istraživanje nalazišta nafte i plina u Slavoniji: Kada kreće proizvodnja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić poručila je da se u svim fazama projekta vodi računa o strogoj zaštiti okoliša.

Istraživanje novih nalazišta nafte i plina u Slavoniji provodit će se iduće tri do pet godina, a za pet godina realno je očekivati početak proizvodnje, rekla je danas predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić.

Istaknula je i da se u svim fazama projekta istraživanja i eksploatacije nafte i plina iz panonskog podzemlja - vodi računa o strogoj zaštiti okoliša.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić nezadovoljnima je poručio. 'Ako stanovništvo u Slavoniji nema na to prigovor da ne pravimo sada političku hajku na nešto što stvarno nema realne osnove'.

Pročitajte i ovo Predrag Fred Matić Iz Slavonije Fred Matić u Novskoj: "Nismo daleko od toga da će se u pekarnice ulaziti s iskaznicom HDZ-a, jer neće biti kruha za sve" Bušenje Jadrana - 1 ODGOVOR NA PAD ISPORUKE Jadran kao rudnik plina? Ina planira izbušiti 11 novih bušotina. Još jedna zemlja ima isti odgovor na energetsku krizu

'Po pitanju i nafte i plina scenarije koje smo radili govore o mogućim neto prihodima za državni proračun između 3,4 mlrd kuna u najkonzervativnijem scenariju i 6,8 mlrd kn u optimističnom scenariju', kaže Barbara Dorić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene