Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradi se tvornica

Istraživanje: Hrvatska bolja za investitora od Slovenije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska povoljnije odredište za investitore od Slovenije. Analiza je pokazala kako Hrvatska ima 170 posto više poticaja od Slovenije, te kako poduzetničke zone čine optimalne lokacije za investicije.

Rijetko dobru vijesti za slomljenu nam ekonomiju, donosi istraživanje jedne od vodećih hrvatskih tvrtki za poslovno savjetovanje, Sense Consulting  uspoređuje uvjete investiranja u Hrvatskoj i Sloveniji. Klijent, koji je poželio naći lokaciju za gradnju tvornice, nakon dobivene analize izabrat će jednu poslovnu zonu u Lijepoj našoj.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Zadatak tvrtke je bio usporediti poticaje i potpore u dvije zemlje, te nakon odabira države identificirati, odabrati i preporučiti lokaciju, koja će pružiti najpovoljnije uvjete za investiciju.  Prema novom Zakonu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja investiranjem na prostoru hrvatskih županija s registriranom stopom nezaposlenosti preko 20 posto, može ostvariti i do 50 posto veći iznos bespovratnih poticajnih sredstava u odnosu na županije, gdje je registrirana stopa nezaposlenosti u rasponu od 10 do 20 posto.

>> Svjetska banka Hrvatskoj: Bez investicija nema ni rasta

Analizirale su se i poduzetničke zone, pa su od 334 postojeće zone u Hrvatskoj, klijentu su preporučene dvije, a na jednoj od tih lokacija uskoro će se početi graditi tvornica. U kojoj točno zoni i kakva točna tvornica, podatak je, koji je dio poslovne tajne, pa iako bismo htjeli, ne možemo ga s vama podijeliti, jer nam detalji nisu poznati. Iz Sense Consultinga još naglašavaju kako su regionalne i lokalne institucije prepoznale važnost investicije i ponudile opsežne i kvalitetne informacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene