Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažu o razlozima

ISTRAŽIVANJE POKAZALO Hrvati vole kasniti na posao - 'Čekala sam žabe da prijeđu cestu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 40 posto ispitanika tvrdi da na posao kasni samo u izvanrednim situacijama, petina nikada ne kasni, dok ih 10 posto priznaje da kasni gotovo svakog dana, pokazalo je istraživanje portala MojPosao provedeno na više od 300 ispitanika.

Polovica ispitanika je iskrena i uvijek kaže pravi razlog kašnjenja. S druge strane, 43 posto ih priznaje da ponekad lažu o razlogu kašnjenja, dok ih 7 posto nikada nije iskreno.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Sve se mijenja iz sata u sat Istraživanje Dnevnika Nove TV: Kako su svi šokovi i preokreti utjecali na građane? Evo što misle o Milanoviću, Plenkoviću i izborima Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka

Barem jednom tjedno kasni 13 posto ispitanih, više puta u tjednu 14 posto, a tri posto ispitanih ima fleksibilno radno vrijeme pa nemaju problema s kašnjenjem.

Muškarci u nešto većoj mjeri kasne na posao nego žene. Njih 31 posto na posao kasni svaki ili skoro svaki dan, dok toliko često kasni 21 posto žena.

ISTRAŽIVANJE DNEVNIKA NOVE TV - Doznajemo što Hrvati zaista misle o izbjeglicama

Najviše kasne ispitanici u dobi od 26 do 35 godina, dok se svakodnevno kašnjenje najmanje događa ispitanicima iznad 46 godina.

Polovica ispitanih kasni 15 minuta, trećina navodi da je u pitanju 5 minuta, a 16 posto kasni i do pola sata. Više od pola sata kasni 6 posto ispitanika.

Najtočniji u dolasku na posao su zaposlenici velikih tvrtki, njih 28 posto tvrdi da nikada ne kasni na posao. Iako službeno ne moraju odraditi minute koje su zakasnili, većina ispitanika ostane duže na poslu.

Od ispitanika koji kasne, 25 posto navodi da im je šef prigovorio zbog kašnjenja, dok ih je 15 posto dobilo prigovor od kolega. Ipak, 60 posto ih nije doživjelo prigovor zbog kašnjenja.

Muškarcima se u većoj mjeri prigovara na kašnjenje od žena, a čak 75 posto zaposlenika javi svom šefu da će zakasniti na posao.

Većina od 57 posto ispitanika kaže da se u njihovoj tvrtki tolerira kašnjenje, dok god je u okvirima "akademske četvrti", a posao je obavljen. Petina ispitanika navodi da se kašnjenje ipak prešutno zamjera, dok ih 6 posto tvrdi da se kašnjenje kažnjava, i to najčešće smanjenjem satnice.

Ispitanici kao razloge za kašnjenje navode teško buđenje, promet i jutarnje obveze kao što su djeca. Nadređenom kao razlog kašnjenja najčešće navode prometne probleme i privatne obaveze.

Među komentarima ispitanika o razlozima kašnjenja našli su i se neki kreativni, poput "Čekala sam žabe da pređu cestu". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene