Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imati pa nemati...

ISTRAŽILI SMO Zašto je gubitak pozicije političarima tako bolan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Tepeš bi mogao zasjesti u novu, dobro plaćenu fotelju u Europskom parlamentu, a bez svoje, čini se ostaje ministar vanjskih poslova Miro Kovač. Čuvši za ime nasljednika, u četvrtak je burno reagirao. Nama dovoljno da istražimo - zašto je gubitak pozicije političarima toliko bolan?

Pri dolasku u stranku, ministar Kovač brzo je promijenio raspoloženje. ''To je rijetko viđena bedastoća. Ta izjava'', riječi su kojima je odgovorio na novinarsko pitanje je li čuo da da je Dubravka Šuica rekla da će Ivo Stier biti ministar vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Samija Ropar iz Hrvatske liječničke komore Za Dnevnik Nove TV Doktori masovno napuštaju Hrvatsku, liječnica iznijela frapantan podatak: "To je kao da odu svi iz bolnice Bjelovar" Slika nije dostupna OČEKUJE DA ĆE SCHMIDT NAMETNUTI IZMJENE Kovač: "Srpski nacionalizam je uništio predratnu BiH, a bošnjački nacionalizam ruši današnju BiH"

Iz ovih riječi da se iščitati da bi ministru Kovaču teško pao odlazak s funkcije.

''Najgore ti je, to je stara poslovica, imati pa nemati, je li, naravno. Vrlo teško čovjek dođe do neke pozicije. Kada je izgubi naravno da se osjeća i oštećeno i frustrirano, ali još je Gundulić rekao 'ko bi doli, sad je gori'", objašnjava psihologinja Ljubica Uvodić Vranić.

A toga bi političari itekako trebali biti svjesni, kao i pravila javnog govora.

''Kako nas god pogodilo, mi moramo ostati u javnom govoru apsolutno adekvatni, kulturni, pristojni, simpatični, na taj način poslati poruku, ma vidiš kako su možda smijenili ovog simpatičnog čovjeka, kulturnog, pristojnog, a ne da izvučemo neki drugi zaključak'', smatra psihologinja.

A kako je otići s visoke političke funkcije, zna bivša premijerka.

''Naravno da je teško, naravno da nije jednostavno, pogotovo premijeri, visoke funkcije, predsjednici sabora, to su ljudi koji imaju neku moć i kojem svi komplimentiraju... naravno lažno komplimentiraju...'', kaže Jadranka Kosor.

No sve je to cijena politike, koju svi oni koji se njome bave trebaju i platiti, smatra struka. Hoće li Miro Kovač opet zasjesti u ministarsku fotelju, znat će se idući tjedan.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene