Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandalozne snimke šokirale Hrvatsku

Ucjene seksom na fakultetima nisu rijetkost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seks u zamjenu za prolaz na ispitu. Skandalozne snimke sa suđenja za aferu Indeks šokirale su cijelu Hrvatsku. Istražili smo jesu li ucjene seksom, ali i drugi oblici seksualnog uznemiravanja na fakultetima rijetkost ili realnost.

Posljednje snimke iz sudnice, u kojima profesor ekonomskog fakulteta studenticu 'naručuje' da dođe u suknji i otvoreno je pita hoće li mu dati pi***, šokirale su hrvatsku javnost, no predsjednica udruge Babe Sanja Sarnavka kaže kako većina nikada ni ne prijavi ovakve događaje. 'Možemo se samo misliti kako je kad netko ima moć u privatnim tvrtkama ili u javnim ustanovama kad u akademskoj zajednici, koja bi trebala biti naše intelektualno cvijeće i inteligencija, koja bi trebala imati nekakve misije i vizije za ljepšu Hrvatsku, kad slušamo onakav vokabular i onaj način razgovora', kaže Sarnavka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'U 24 sata postala sam kriminalac' Deša Mlikotin-Tomić opovrgnula sve optužbe Slika nije dostupna Završne riječi Indeks 3: Grgona odbacio sve optužbe

A takva iskustva po fakultetima uopće nisu rijetka. Prema istraživanju o zagrebačkom sveučilištu koje je provela pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, 38 posto studenata osobno je svjedočilo ovakvim i sličnim ispadima, a njih 26 posto doživjelo je nešto takvo i na vlastitoj koži. Od 730 studentica i studenata koji su sudjelovali u ispitivanju, njih 10-ero je doživjelo da im profesor prolaz uvjetuje seksom. Ono što je snimljeno dakle, vrh je ledenog brijega, a možemo samo zamisliti što se sve još događalo po kabinetima iza zatvorenih vrata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene