Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasljednik Mirele Holy

Istražili smo: Evo tko je novi ministar Mihael Zmajlović!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim što smo dobili najmlađeg ministra u Vladi Zorana Milanovića, riječ je o gradonačelniku gradića u okolici Zagreba koji je posljednjih godina dobio niz prestižnih titula.

Otac nije mogao biti među prvim čestitarima. Probiti užarenu telefonsku liniju budućeg ministra nije bilo lako. 'Već smo naučili i sada dok je obnašao više finkcija da se rijetko viđamo, da se nađemo nedjeljom na ručku i to je to', rekao je otac Zdravko Zmajlović. Obitelj nije iznenađena.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Slika nije dostupna Milanović rekao medijima 'Nemam razloga smijeniti ministra Zmajlovića'

>> Ovo je najmlađi hrvatski ministar, otkrijte što planira!

'Ponosan sam, očekivao sam jer on je takav, uporan. Uvijek je težio nečem višem pa tako i ovo sada što je postigao', dodao je Zdravko. Mladi Mihael Zmajlović iz Jastrebarskog može otići zadovoljan. Smanjio je nezaposlenost, privukao ulagače, došao do novca iz EU fondova. Grad je 7. na ljestvici najperspektivnijih u Hrvatskoj. 'Ma čovjek je da ga nema takvoga. Zna puno i engleski govoriti, prefrektno zna razovarati', rekla je jedna stanovnica Jastrebarskog. Jaskanci znaju da je uvijek imao najbolje ocjene. Na nastavu je rijetko kasnio. SDP-ov gradonačelnik i saborski zastupnik diplomirao je ekonomiju. Ubrzo je preuzeo Komunalno poduzeće.

Voli jazz glazbu, odlazi na plivanje, igra badminton

'On je bio štreber i to je normlano, volio je knjigo i to učenje danas pokazuje rezultate, nije uzalud štrebao', rekao je susjed Darko Vanceš. U gradu na čijim su ulicama autobusi na biodizel - i ekološki su osviješteni. Nekoliko kilometara dalje s nekadašnjeg odlagališta smeća, smrad se više ne širi. Sanirano je.

No, politički protivnici iz HDZ-a, zbog sanacije ga prozivaju za rastrošnost. 'To je puno ranije trebalo učiniti, ogromna su sredstva utrošena. Mislimo da je on jako puno potrošio na svoju osobu promociju', rekao je predsjednik županijskog HDZ-a Miljenko Pavlaković. Sada će na njoj morati poraditi Zmajlovićev nasljednik i bliski suradnik. Zajedno su prije 12 godina zaplivali političkim vodama.

'On je sposoban uhvatiti se bilo kojeg posla, siguran sam da će ovaj odlično odraditi', rekao je zamjenik gradonačelnika Zvonimir Novak. U mjestu slovi za jednog od boljih poznavatelja vina. Odlazio je na tečajeve za sommeillera. Voli jazz glazbu, odlazi na plivanje, igra badminton.
Prijatelji kažu - vješt je i s kuhačom. 'Kad ulovi vremena drago mi je pojesti njegovu dobru papicu', dodao je Novak. Samo da mu nakon svega ministarska funkcija ne bude prevelik zalogaj.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene