Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraga u slučaju Maestro pri kraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saslušanjem četvero svjedoka, djelatnika Hrvatskog fonda za privatizaciju danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljena istraga u slučaju Maestro, u kojoj je preostalo ispitivanje još osmero svjedoka, uključujući i USKOK-ovog pouzdanika Joška Kuzmanića.

Istražni sudac Boris Ivančić izjavio je da će sutra i u petak ispitati još sedmero svjedoka, među kojima ponovno i predsjednika Fonda Grgu Ivezića, nakon čega preostaje samo ispitivanje Kuzmanića, koji je pomogao USKOK-u u otkrivanju korupcije u Fondu.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama

No, budući se Kuzmanić liječi u pulskoj bolnici sudac za sada ne zna kada će ga saslušati.

"S njegovim iskazom završila bi istraga, osim ako USKOK ponovno ne zatraži njezino proširenje", kazao je Ivančić koji zbog tajnosti postupka nije želio otkriti što mu je danas izjavilo četvero svjedoka.

Oni su saslušani povodom četvrtog proširenja istrage u kojemu su dvojica osumnjičenih, bivši potpredsjednik Fonda Josip Matanović (58) i zagrebački odvjetnik Juraj Parazajder (57) terete da su zlouporabili položaj i ovlasti te od predsjednika uprave tvrtke Badel 1862 "izvukli" 257.000 kuna.

U slučaju Maestro za korupciju, odnosno primanje mita, do sada je osumnjičeno deset osoba, među kojima i trojica potpredsjednika HFP-a - Matanović, Robert Peša i Ivan Gotovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene