Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otmičaru dvojice Osječana određen privor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 50-godišnjeg Viktora Tolja iz Osijeka, koji je 20. ožujka u odvjetničkom uredu Radoslava Arambašića zatočio njegova sina Vjenceslava, također odvjetnika i još jednu osobu tražeći otkupninu, danas je pokrenuta istraga i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac rekao je danas na konferenciji za novinare da je pritvor Tolju odredio zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke, te radi provjere navoda za neke osobe, koje se spominju u pismu s prijetnjama i zahtjevima koje je osumnjičenik donio u odvjetnički ured.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatočio 17 ljudi Napadač iz Sydneya bio je poznat kao sigurnosna prijetnja: 'Mučili su me zbog političkih uvjerenja' Slika nije dostupna U borbi za životom Sedam sati straha - Za ovu djevojku je u nekoliko trenutaka čuo cijeli svijet!

Na donošenje rješenja o provođenju istrage utjecale su činjenice da je prilikom uhićenja kod Viktora Tolja nađen kompletan iznos tražene otkupnine od 18.500 eura te pištolj kojim je prijetio smrću odvjetniku Vjenceslavu Aramabašiću ako se ne ispuni njegov zahtjev.

Druga osoba, koju je također zatočio, donijela mu je otkupninu. Miroslav Rožac je rekao da je otmičar Viktor Tolj otprije poznat policiji zbog razbojstva, iznude i protupravne naplate.

Na novinarski upit je li točno da je druga zatočena osoba svjedok u tzv. slučaju "selotejp", Rožac je rekao da ne zna i da, radi interesa istrage, može samo reći da je riječ o umirovljenom sucu.

Dodao je kako je Policijska uprava osječko-baranjske izvijestila da nije utvrđena povezanost između ove otmice i do sada provedenih kriminalističkih obrada djela ratnoga zločina. To, prema dosadašnjim saznanjima, i Sud vjeruje, rekao je Rožac.

Neslužbeno se doznaje da je zatočeni umirovljeni sudac R.R. jučer u sklopu dopune istrage na Županijskom sudu u Osijeku trebao biti svjedok u slučaju ubojstava srpskih civila na Dravi 1991. (tzv. slučaj selotejp), no da se ispričao, te da će biti svjedok tužiteljstva na sljedećem istražnom ročištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene