Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kota ispod 34 metra

Istra se muči s najvećom nestašicom vode!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istra se muči s najvećom nestašicom vode u protekla tri desetljeća!

Kota ispod 34 metara nad morem najmanja je ikad zabilježena u akumulacijskom jezeru Butoniga, vrlo važnom za vodoopskrbu Istre, pogotovo u ljetnim mjesecima.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

Na snazi je mjera redukcije 1. stupnja. Građanima se strogo zabranjuje zalijevanje zelenih površina, okućnica, sportskih terena i svega što je vezano uz zalijevanje i pranje. Ogluše li se na upute vodovoda, bit će isključeni iz sustava.

'U tom smislu već se poznaju prvi pozitivni pomaci. Mi smo već negdje oko 10 posto uštede vode i nadam se da uz jednu takvu racionalnu potrošnju možemo izvući ovu sezonu', rekla je Laura Šuperina, direktorica vodovoda Buzet 1954.

>> U Istri nestašica vode, stanje u poljoprivredi alarmantno

'Reakcije u prvo vrijeme nisu bile dobre, ali evo građani danas su jako dobro to prihvatili, moram reći da neki građani čak i sami prijavljuju prijestupnike', rekao je Vedran Grubišić, istarski dožupan.

Bez većih oborina neće biti ni stabilizacije. Istra treba nekoliko uzastopnih dana sa više od 100 litara kiše po četvornom metru. Nažalost pogled u nebo ne obećava previše!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene