Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTJEČE LEASING

Hoće li policija ostati bez automobila? "Zakon treba hitno mijenjati!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Leasing vozila koja se trenutno koriste (njih 726, op.a.) prestaje tijekom ožujka, travnja i svibnja 2017. godine te bi se vozila i vraćala tom dinamikom", kažu iz MUP-a. Nabava novih je pokrenuta, ali pitanje je hoće li stići na vrijeme.

Ministarstvo unutarnjih poslova danas je izvijestilo da postupak nabave za 726 službenih policijskih vozila provodi Središnji državni ured za središnju javnu nabavu te da će nakon razmatranja ponuda i odabira odluku o potpisivanju sporazuma s dobavljačem donijeti Vlada Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

"Leasing vozila koja se trenutno koriste prestaje tijekom ožujka, travnja i svibnja 2017. godine te bi se vozila i vraćala tom dinamikom. U međuvremenu je proveden postupak nabave 368 motornih vozila koja će se koristiti u operativnom radu", izvijestio je MUP.

Odgovor iz MUP-a uslijedio je nakon napisa u Večernjem listu da je policija počela vraćati 726 automobila kojima je istekao operativni leasing te da policajci strahuju da će uoči turističke sezone ostati bez auta. Iz tog lista upozoravaju da će, ako odluka i bude uskoro donesena, trajanje postupka ovisiti o mogućim žalbama.

"Ako se to dogodi, nerealno je očekivati da će policijski vozni park biti popunjen prije rujna. Ne bude li žalbi, vozila bi mogla stići tijekom lipnja. A većina od 726 vozila bit će vraćena ovaj mjesec, ostatak do svibnja", navodi isti izvor, a prenosi Hina.

Upitali smo stoga za komentar Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske. "Zakon o javnoj nabavi potrebno je hitno izmijeniti kako bi se izbjegle ovakve situacije. Vozila se trebaju uzimati u trajno vlasništvo. Činjenica je da su se vlade mijenjale, a nitko do sada nije dovoljno razmišljao o statusu policijskih službenika i njihovoj opremljenosti, u što naravno ulazi i vozni park.

Svjesni smo da se radi o problemu u proceduri i promjenama u Vladi, ali policajce i građane to ne zanima i navedeno pitanje se mora riješiti što prije", kazao je Jagić za DNEVNIK.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene