Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam sebi dao dozvolu

Isti dan kad je Kerum potpisao koaliciju s HDZ-om, odobrena je gradnja na Marjanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Željko Kerum, nakon političkog uspjeha na izborima, sprema se i za novi poslovni uspjeh: njegova nevjenčana supruga Fani Horvat mogla bi ipak graditi restoran na Marjanu.

Pozitivno mišljenje uprave nadležnog ministarstva dobila je, slučajno ili ne, baš na dan kada je potpisan sporazum o koaliciji HDZ - Kerum. Članovi Inicijative za Marjan pozvali su građane da prate što će biti s gradnjom restorana tvrtke Fani Horvat na Prvoj vodi i najavljuju žestoke prosvjede.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Pred Banovinu su jutros stigli članovi Inicijative za Marjan, strahujući da će tvrtka Fani Horvat dobiti rješenje za građenje svog restorana na Marjanu.

>> Udruga Za Marjan prosvjeduje: Fani Horvat traži dozvolu za gradnju

'Mi u Inicijativi za Marjan spremamo napraviti još veće prosvjede nego što su bili ako se pomakne iti, ako se postave ograde, dovedu bageri ili samo izdaju dozvole', rekla je Duška Boban iz Inicijative za Marjan.

Šokirani su jer su u lipnju dobili mišljenje iz ministarstva kako se restoran na Prvoj Vodi ne može graditi, a onda u studenom to isto ministarstvo, ali druga uprava, dala je mišljenje Gradu kako mogu početi s procedurom iako nije donesen Prostorni plan područja posebnog obilježja.

'Smatramo da je ovo silovanje pravne države i to sa pozicije funkcije i sa pozicije moći jer opet ponavljam ne mogu iz istog ministarstva izaći dva dijametralno suprotna dokumenta i dva dijametralno suprotna mišljenja', kaže Srđan Marinić iz Društva Marjan.

A to zadnje je stiglo 8. studenog, istog datuma kada je dogovorena koalicija Kerum, Kosor.

'Ovo sada, a i ne samo ovo nego nekoliko drugih postupaka koji sad upravo kreću, a tiču se Marjana i tiču se Splita su naplata koalicijskog braka', rekao je Srđan Marinić, iz Društva Marjan. I županijski odjel za zaštitu okoliša mora dati svoje rješenje, no kažu ne prije nego što prouče sve propise.

'Postoje izgleda dva mišljenja ministarstva koja su različita, dijametralno suprotna, doista to treba sagledati i mi ćemo reći svoje konačno mišljenje u ovom djelu što se nas tiče što se tiče naše nadležnosti. Definitivno su nas malo zbunili', rekla je Marija Vuković, županijska pročelnica za graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Kerum ne daje izjave je li se s HDZ-om dogovarao i oko Faninog restorana, no već je javno priznao da je to zapravo njegov novac. Još je u veljači kazao da iza Fani stoji njegov kapital i postavio retoričko pitanje: 'A čekaj, što je tu protuzakonito?'. Na komentar novinara da to potvrđuje kako sam sebi daje dozvolu, Kerum je kratko kazao: 'Ma, to nije točno.' 12 milijuna kuna platio je samo zemljište, stoga teško da će tek tako odustati od gradnje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene