Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška koaliciji IDS-PGS-RI

Istarski laburisti potpisali Sporazum o suradnji s IDS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Istarskih laburista Mario Radešić kazao je kako je odluka o potpori i suradnji s IDS-om bila jednoglasna jer i oni podržavaju sve projekte koje je IDS svojom dosljednom borbom za Istru i Istrane uspio realizirati.

Istarski demokratski sabor (IDS) i Istarski laburisti (IL) potpisali su u ponedjeljak u Puli Sporazum o podršci i suradnji na predstojećim parlamentarnim izborima, 11. rujna, kojim Istarski laburisti daju podršku koaliciji IDS-PGS-RI na izborima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vruća tema IDS odgovorio na pitanje hoće li u koaliciju s HDZ-om Slika nije dostupna Predizborni skup u Puli Miletić: Koalicija IDS-PGS-RI za jake regije i za jaku Istru

Predsjednik IDS-a Boris Miletić ocijenio je kako je potpora istarskih laburista potvrda da sve više stranaka koje djeluju na području Istre, prepoznaje snagu ove koalicije u zaštiti interesa Istre i njenih građana. Dodao je kako nije slučajnost to što je Istra danas najrazvijenija regija Hrvatske već je to, kaže, "rezultat prije svega predanog rada i truda istarskih ljudi i gospodarstvenika, ali i realizacije strateških projekata i politika koje je predvodio IDS".

"Već 26 godina dosljedno zagovaramo iste demokratske vrijednosti i borimo se za interese Istre, i oko toga nema kompromisa. Stoga, cilj koalicije IDS-PGS-RI je vrlo jasan a to je osigurati stabilnost Istri i omogućiti još brži gospodarski razvitak", kazao je Miletić, dodavši da "IDS nije nikada birao lakši put, nego ispravan put".

"Upravo zato smo na prošlim izborima govorili o decentralizaciji jer je to proces kojim će Istra, kao i ostatak zemlje, doživjeti još brži gospodarski uzlet. Istra je jaka, a kad se država decentralizira, Istra će biti još jača", ustvrdio je Miletić.

Predsjednik Istarskih laburista Mario Radešić kazao je kako je odluka o potpori i suradnji s IDS-om bila jednoglasna jer i oni podržavaju sve projekte koje je IDS svojom dosljednom borbom za Istru i Istrane uspio realizirati, poput pokretanja izgradnje nove Opće bolnice u Puli, termoelektrane Plomin na plin ili obnovljive izvore energije, a ne na štetni ugljen, otvorenje studentskog doma i menze u Puli te unaprjeđenja kvalitete i mogućnosti obrazovanja u Istri.

"Prepoznali smo snagu koalicije IDS-PGS-RI, i čvrsto vjerujemo u njihovo zastupanje u Hrvatskom saboru, kao jedini koji mogu započeti s procesom decentralizacije, jer su upravo oni od prošlih izbora do danas ovu temu uspjeli nametnuti kao temu broj jedan u cijeloj zemlji", kazao je Radešić. Podsjetio je da Istarski laburisti s IDS-om uspješno surađuju na lokalnoj i županijskoj razini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene