Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financije: 3,2 milijuna kuna

Istarska županija: Sporazum o hitnoj medicinskoj pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska županija sklopila je sporazum sa Zavodom za hitnu medicinu Istarske županije i istarskim domovima zdravlja kojim se te ustanove obvezuju na zajedničko korištenje liječnika, stručnog i tehničkog osoblja te opreme, kaže se u zaključku koji je danas donio istarski župan Valter Flego.

Istovremeno je Istarska županija, u cilju osiguranja standarda iznad normativa određenim Ugovorom o provođenju djelatnosti hitne medicine s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, zajedno s jedinicama lokalne samouprave osigurala financijska sredstva u iznosu od 3,2 milijuna kuna.

>> Ostojić: Otići će nam najbolji liječnici, ali ostaju njihovi učenici

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Provjereno: Iskaznica za osobe s invaliditetom - 3 Donosi Provjereno Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"

Temeljem Mreže hitne medicine za područje Istarske županije ugovoreno je osam timova T1 (ispostave Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Rovinj, Umag i dva tima u Puli), jedan tim T2 u Umagu i pet timova Prijavno-dojavne jedinice u Puli, dok se nadstandardom po ispostavama dodatno osiguravaju još dvije medicinske sestre u Labinu, Pazinu, Poreču, Rovinju i Puli, jedan liječnik u Poreču i četiri do pet liječnika u Umagu, pripravnost u Buzetu i uključivanje sanitetskog prijevoza Istarskih domova zdravlja po potrebi.

Istarski župan također je odlučio da će se radi pružanja pojačane hitne medicinske pomoći tijekom turističke sezone od 1. srpnja do 30. rujna osigurati dodatno pojačanje službi po ispostavama s popunom timova liječnicima, medicinskim sestrama i vozačima.

>> Znanstvenici otkrili NOVI DIO LJUDSKOG TIJELA!

Istovremeno, Istarska županija će svim jedinicama lokalne samouprave omogućiti da prema vlastitim potrebama i mogućnostima, u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Istarske županije, dodatno ekipiraju timove u pojedinim ispostavama uz uvjet da za to osiguraju financijska sredstva. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene