Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbolično

Ispred Dalmacijavina radnici zapalili prosvjedni 'prvosvibanjski krijes'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskoj trajektnoj luci ispred zgrade Dalmacijavina sinoć je zapaljen prosvjedni 'prvosvibanjski krijes' kojim su, uoči Međunarodnog praznika rada, nezadovoljstvo izrazili radnici tog i drugih dalmatinskih poduzeća zahvaćenih krizom i stečajnim postupcima u kojima mnogi ostaju bez posla.

Paljenje prosvjednog "prvosvibanjskog krijesa" pred oko stotinjak nazočnih organizirala je Hrvatska udruga sindikata (HUS), a krijes od paleta iz Dalmacijavina zapalio je dragovoljac Domovinskog rata Jurica Žitko.

Pročitajte i ovo Ilustracija prosvjeda u Chicagu (Foto: Wikipedia) Već 129 godina Sve je počelo krvavim prosvjedima: Znate li zašto danas slavimo Praznik rada? Slika nije dostupna Praznik rada "Čekate da pocrkavamo?" Prosvjedna povorka traži pravedne plaće i dostojanstvenu starost

Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević, obraćajući se nazočnima, istaknuo je kako je tolerirajući kriminal i korupciju "naša država stvorila ozračje i uvjete u kojima se gospodarstvo svelo na uvoz, šverc i trgovinu". Još se ne vidi kraj kalvarije, jer novi porezi, nova poskupljenja i nova otpuštanja radnika dodatno će pogoršati socijalnu sliku Dalmacije i drugih krajeva Hrvatske, rekao je Matijašević.

>> Odgođena odluka o otvaranju stečaja Dalmacijavina

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević je istaknuo kako je nužno promijeniti stečajni zakon radi sprječavanja nestajanja tvrtki kroz stečajne postupke, a predsjednik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu Zvonko Šegvić smatra da će stečajevi pridonijeti da se "ugasi cijela Hrvatska". (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene