Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećano stiže

Isplata pomoći poplavljenim poduzetnicima ide u ponedjeljak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Obećano je 25 tisuća kuna po radniku, mi smo u trenutku poplave imali 63 zaposlena, nažalost do današnjeg dana nismo još ništa dobili', kaže Ramiz Ibišević, poduzetnik.

Obećavali su im brda i doline, no - do danas su prepušteni samima sebi. Gospodarstvenicima s poplavljenih područja država je obećala isplatiti sredstva za minimalne plaće radnicima i jednokratnu pomoć za ponovno pokretanje proizvodnje. No, to se nije dogodilo.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Obnova mrtvačnice na groblju Mirogoju važna obavijest Obnavlja se mrtvačnica na Mirogoju, ispraćaji preselili na novu lokaciju

'Obećano je 25 tisuća kuna po radniku, mi smo u trenutku poplave imali 63 zaposlena, nažalost do današnjeg dana nismo još ništa dobili', kaže Ramiz Ibišević, poduzetnik.
Iz Ministarstva poduzetništva i obrta poručuju da će se ugovori potpisivati u petak, a isplata će biti u ponedjeljak. Pozivaju sve one koji zahtjev za potporu nisu podnijeli da to učine do 4. kolovoza.

Država je poduzetnicima obećala i isplatu minimalnih plaća radnicima do kraja godine ili do pokretanja proizvodnje.

Ministrica Opačić: Prve kuće u Račinovcima bit će useljive do Nove godine


Poduzetnik Haso Kurtović kaže kako su poduzetnici mjesečno državi uplaćivali milijune, što kroz poreze što kroz doprinose.

'Da nam država sada prebaci tri, četiri milijuna kuna da što brže uspostavimo proizvodnju, iste te novce mi bi državi vratili kroz dvije godine. Ostala bi proizvodnja, broj zaposlenih možda bi bio i veći, a ovako se ne može očekivati ništa', smatra Kurtović.  Osim gospodarstvenika na obnovu čekaju i građani. Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš najavljuje da radovi počinju 21. srpnja.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene