Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Isplata druge rate duga umirovljenicima počinje 13. prosinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će isplata druge rate obeštećenja umirovljenika početi 13. prosinca.

Isplata prve rate duga umirovljenicima koji su izabrali kraći model isplate, tj. polovicu iznosa duga u dvije godine na četiri rate, počela je 28. lipnja.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Ilustracija nacionalna naknada Dobra vijest za starije osobe! Provjerite kada bi vam trebao sjesti novac na račun

Za kraći model odlučilo se 315.000 umirovljenika, od kojih je prvu ratu dobilo 291.000, a ostali, uglavnom nasljednici, još nisu
dostavili svu potrebnu dokumentaciju za isplatu.

Jordan je izrazio zadovoljstvo što će ove godine umirovljenici po
prvi puta u povijesti Hrvatske dobiti i božićnicu.

- Zasluga za to pripada isključivo HSU-u, koji je zahtjev za
božićnicom uputio u saborsku proceduru u lipnju, a razumijevanjem Vlade za njihove isplate izdvojit će se oko 150 milijuna kuna, istaknuo je Jordan. 

HSU je molbu za podrškom prijedlogu o božićnicama uputio svim političkim strankama, ali im je potporu pružio samo HSLS.

Bez obzira na izostanak političke potpore, HSU će tražiti da
božićnica bude zakonski regulirana te da se umirovljenicima dodjeljuje svake godine.

Ove će godine božićnicu od 350 kuna dobiti 60.513 umirovljenika koji primaju mirovinu do 500 kuna, po 250 kuna dobit će 120.076 umirovljenika s mirovinom od 500 do 1.000 kuna, 150 kuna primit će 463.533 umirovljenika s mirovinama između 1.000 i 2.000 kuna, a po 100 kuna dobiva 447.000 s mirovinom većom od 2.000 kuna.

Govoreći o rješavanju problema tzv. "novih umirovljenika" Jordan je podsjetio da se prema dogovoru s Vladom do kraja siječnja 2007. trebaju specificirati svi problemi sadašnjeg mirovinskog sustava, a radna skupina koja se bavi rješavanjem tih problema treba se proširiti stručnjacima za investicijske fondove.

Projekt rješavanja "novih umirovljenika" trebao bi završiti
usvajanjem zakonskog okvira do kraja proljetnog zasjedanja Sabora, najkasnije do 15. srpnja 2007. godine, ističe Jordan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene