Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ispitan Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenski vatrogasac Frane Lučić, jedini preživjeli u kornatskoj tragediji, danas je u Splitu dao iskaz istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku Branku Iviću.

U telefonskom razgovoru Ivić je potvrdio da je Lučić ispitan u svojstvu svjedoka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Frane Lučić napustio 'Biokovku': 'Sada prvo srediti fakultet' Slika nije dostupna Kornatska tragedija: Istražni sudac ispitao Rončevića i Lucića

Lučićevo je saslušanje odobrio liječnički konzilij splitskog Kliničkog bolničkog centra, gdje se Lučić uspješno oporavlja.

Ispitivanje Lučića trajalo je 45 minuta i tonski je snimljeno radi vještačenja, uz uvažavanje zdravstvenog stanja svjedoka, rekao je Ivić.

Dodao je kako o sadržaju Lučićeva iskaza ništa ne može reći, no i naglasio kako se ispitivanje odnosilo na ono što se događalo nakon što su vatrogasci bili iskrcani na Kornat do trenutka kada ih je na mjestu stradavanja pregazila vatrena stihija.

Lučić se dobro osjeća te je odlično podnio ispitivanje iako je
posve svjestan kornatske tragedije te zna da je 12 njegovih kolega kobnog 30. kolovoza izgubilo život, kazao je Ivić.

Studenti donirali novac za liječenje

Predstavnici splitskog Studentskog zbora predali su u bolnici Križine ček na 40 tisuća kuna preživjelom vatrogascu Frani Lučiću i 10 tisuća splitskoj bolnici.

Frane Lučić također je student splitskog Sveučilišta, pri kraju je studija elektrotehnike. 

Suprotno očekivanju, ravnatelj bolnice primopredaju je organizirao u bolničkom uredu, pa Franu nisu vidjeli ni studenti ni novinari. 

U vještačenju Kornatske tragedije obavit će se i kompjutorska similacija

Županijski istražni sudac Branko Ivić izjavio je da će se u vještačenju kornatske tragedije obaviti i 3 D kompjutorska simulacija.

Istaknuo je kako je korištenje te tehnologije bilo navedeno i u
nalogu koji je on potpisao, a kojim je zatraženo multidisciplinarno vještačenje o okolnostima nastanka, razvoja i širenja požara na otoku Kornatu gdje je 30. kolovoza stradalo 13 vatrogasaca, od kojih 12 smrtno.

Štoviše, u multidisciplinarnom timu koji čini šest stalnih sudskih vještaka za različita područja je i vještak za 3 D kompjutorsku simulaciju Vojin Maštruko, rekao je Ivić u razgovoru za Hinu i time demantirao navode nekih medija da je odbio zahtjev za vještačenjem 3 D tehnologijom, jer je taj postupak skup i navodno stoji 15.000 eura.

Nikakav zahtjev nije bio podnesen te ništa nije moglo ni biti
odbijeno, istaknuo je Ivić, naglasivši kako je Maštruko proteklog petka bio na djelomičnoj rekonstrukciji na Kornatu te je uzeo sve parametre potrebne za vještačenje.

Ivić je kazao i kako je zbog takvih lažnih navoda nekih medija primio i anonimne prijetnje u kojima mu je poručeno da bi njegova djeca trebala izgorjeti u požaru pa da onda ne bi mislio da je 3 D kompjutorska simulacija skupa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene