Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Od nedjelje slijedi velika temperaturna prekretnica: Donosimo kakvo nas vrijeme čeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Subota će tijekom dana biti vruća kao i petak, no nagla promjena stiže predvečer. Donosimo kakvo nas vrijeme očekuje.

Vikend nam nosi promjenu vremena koja će po svemu sudeći biti brza, ali moguće, također snažna i intenzivna. Od sredine dana u subotu na zapadu će se polako početi skupljati oblaci, a poslijepodne, te osobito navečer i u noći na nedjelju bit će pljuskova i grmljavine te prolazno pojačanog vjetra. Pritom će na mjestima biti šansi i za izraženije nevrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Sve skupa, u nedjelju će se smirivati i razvedravati, nakon čega više neće biti ovako vruće kao danas, no atmosfera će se stabilizirati pa nas u novom tjednu ponovno očekuje sunčano, malo manje toplo, ali ipak ugodno i još uvijek, u svakom slučaju ljetno, a ne jesensko vrijeme.

Na sinoptičkoj karti već se vidi premještanje hladne fronte koja će pred našim vratima biti u subotu sredinom dana. Nakon njezina prolaska, uz kišu i pljuskove, u nedjelju će biti i osjetno svježije.

Subotnje jutro će još biti uglavnom sunčano i ugodno toplo. Izlazite li do tržnice, ili barem na kavu i planirate se vratiti doma do ručka, kišobran vam neće trebati. Na moru će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a u središnjim krajevima će prema sredini dana zapuhati sjeverac. Temperatura će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 27 stupnjeva.

Od sredine dana u subotu, na zapadu će polako biti već oblačnije, a kasnije poslijepodne i osobito navečer stiže i jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pri tom je moguće i izraženije nevrijeme. Puhat će sjeverac i sjeveroistočnjak i može biti i jakih udara vjetra. Prije kiše, temperatura će porasti preko 30, do 33 stupnja.

U Slavoniji će veći dio dana prevladavati sunčano, poslijepodne s malo više oblaka: kiša i pljuskovi u subotu navečer, odnosno u noći na nedjelju. Temperatura danju ovdje može biti i do 35 stupnjeva.

Promjena vremena prvo stiže na zapad zemlje, tako će i na sjevernom Jadranu, a i u gorju, u subotu poslijepodne, odnosno navečer biti pljuskova i grmljavine. I tijekom noći ovdje može biti izraženijeg neveremena. Danju na moru jugo, navečer će pak zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura očekuje se oko 30 stupnjeva.

U Dalmaciji će i u subotu dobar dio dana prevladavati sunčano, južnije i cijeli dan. Navečer na sjeveru više oblaka, a u noći, prije svega u zaleđu može biti pokojeg pljuska s grmljavinom. Ovo pogoršanje moglo bi u potpunosti zaobići naš jug. Puhat će slabo do umjereno jugo, a u noći na nedjelju će se sa sjevera polako širiti bura.

Tijekom nedjelje će se zadržati promjenjivo, uz sporadične pljuskove, češće prema istoku. No brzo će se i razvedravati pa nas u novom tjednu ponovno čeka dosta sunca. Prvo će osjetno osvježiti, u nedjelju će temperatura biti bilže 20 nego 25 stupnjeva, no prema sredini novog tjedna ponovno će biti toplije.

I na Jadranu u nedjelju još može biti sporadičnoh pljuskova, osobito prijepodne. No i ovdje će se vrijeme brzo stabilizirati pa od ponedjeljka opet možemo uživati u ugodnom ljetnom vremenu. Ipak, puhat će bura i bit će svježije, no ugodno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene