Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veselite li se?

Iskoristite posljednje zrake sunca: Stiže nam jesen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako želite iskoristiti posljednje zrake sunca, onda to najvjerojatnije možete napraviti još svega do kraja vikenda.

Prema prognozama ovo je posljednji vrući vikend u rujnu. Na moru je još uvijek +30 stpnjeva, a osvježenje se najčešće traži u moru. Sretna je okolnost i što je lijepo vrijeme pomoglo da se produži sezona, pa su Dalmacija, Istra i Kvarner još uvijek puni turista koji uživaju na plažama. 

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

No turista ima i na kontinentu, a oni se pretežno kupaju u jezerima ili osvježavaju hladnim napicima. Iznadprosječno visoke rujanske temperature zagrijale su i Dravu, pa je i Osječanima ove godine dugo trajala sezona kupanja.

No prema vremenskoj prognozi od danas navečer već dolazi jesen, pa dobro iskoristite posljednje zrake sunca. Već u ponedjeljak na kopnu se očekuje grmljavina i kiša, ponegdje i obilnija. Uz kišobrane i kabanice trebat će vam možda i laganija jakna. Zahladnjet će za oko 10 stupnjeva, a zapuhat će i jak sjeverac. U utorak će se vrijeme postupno smiriti, ali ostat će svježe. Nešto toplije i sunčanije vrijeme čeka nas u srijedu.

Na moru će se u ponedjeljak pogoršanje s obilnijom kišom i grmljavinom proširiti na cijeli Jadran. Jako jugo okrenut će na vrlo jaku tramontanu i buru pa će i na Jadranu osjetno osvježiti. U utorak se očekuje razvedravanje. Tek u srijedu će oslabiti bura, ali tada će opet biti više sunca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene